Fertilitetsappen

Uppdrag 
Ett verktyg som förklarar varje steg och de olika processerna i alla olika behandlingar som genomförs på en fertilitetsklinik. Uppdraget gjordes för Ferring Läkemedel, på förfrågan av Karolinska Institutet.

Bakgrund 
Donera spermier, frysa ägg, assisterad befruktning eller andra behandlingar som genomförs på en fertilitetsklinik görs inte i en handvändning. Under processens gång väntar flera viktiga beslut och delmoment som patienten behöver vara medveten om och förbereda sig inför. Därför är viktigt att gå igenom varje steg av behandlingen innan den påbörjas. 

Lösning
En app som används via en surfplatta i samtalet mellan vårdpersonal och patient. Innehållet fungerar som ett samtalsunderlag, där hela processen stegvis förklaras. Här finns alla behandlingars olika steg pedagogiskt uppradade, så att vårdpersonalen enkelt kan välja spår utifrån vilken behandling som ska inledas. Appen används idag på både Karolinska och andra fertilitetskliniker. 

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

AI

Höstens hetaste AI-nyheter i korthet

Från att återuppväcka tystade röster till att stärka digital sanningsäkthet och vägleda en mer upplyst sjukvård. Vi vet att det cirkulerar mycket kring AI just nu. För att du ska slippa drunkna i nyhetsflödet har vi sammanställt höstens guldkorn.

Läs mer »