När migrän kommer emellan dig och livet

Lösning
På alltommigrän.se kan man hitta allt från experttips om behandling och förebyggande åtgärder, till personliga berättelser från människor som lever med migrän. För att skapa trafik till sajten tog vi fram en SoMe-kampanj som utgår från konceptet ”Kommer migrän mellan dig och livet?”. Här vill vi uppmärksamma de hinder som migrän kan orsaka i vardagen, alltifrån att tvingas ställa in en efterlängtad fest eller skidsemester till att missa en viktig fotbollsmatch. Annonserna riktar sig både till dem som är drabbade av migrän och allmänheten i stort. 

Bakgrund
Migrän är en neurologisk sjukdom som drabbar nästan 13 % av Sveriges befolkning. Det är en sjukdom som ofta sätter käppar i vardagshjulet för den drabbade, och i vissa fall kan det kännas som att sjukdomen tar över ens liv och hindrar en att leva fullt ut.

Uppdrag
Ett av Lundbecks terapiområden är migrän, och tillsammans med dem utvecklade vi en sajt som syftar till att ge besökaren en djupare förståelse för sjukdomen. 

Annons
För att uppmärksamma migrän och tipsa om alltommigrän.se. Annonsen publicerades i Huvudsaken, som är Svenska Huvudvärkssällskapets tidning. 

Visitskortbox
Små visitkort som exempelvis kan finnas i väntrum på vårdcentraler. 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

AI

Höstens hetaste AI-nyheter i korthet

Från att återuppväcka tystade röster till att stärka digital sanningsäkthet och vägleda en mer upplyst sjukvård. Vi vet att det cirkulerar mycket kring AI just nu. För att du ska slippa drunkna i nyhetsflödet har vi sammanställt höstens guldkorn.

Läs mer »