När migrän kommer emellan dig och livet

Lösning
På alltommigrän.se kan man hitta allt från experttips om behandling och förebyggande åtgärder, till personliga berättelser från människor som lever med migrän. För att skapa trafik till sajten tog vi fram en SoMe-kampanj som utgår från konceptet ”Kommer migrän mellan dig och livet?”. Här vill vi uppmärksamma de hinder som migrän kan orsaka i vardagen, alltifrån att tvingas ställa in en efterlängtad fest eller skidsemester till att missa en viktig fotbollsmatch. Annonserna riktar sig både till dem som är drabbade av migrän och allmänheten i stort. 

Bakgrund
Migrän är en neurologisk sjukdom som drabbar nästan 13 % av Sveriges befolkning. Det är en sjukdom som ofta sätter käppar i vardagshjulet för den drabbade, och i vissa fall kan det kännas som att sjukdomen tar över ens liv och hindrar en att leva fullt ut.

Uppdrag
Ett av Lundbecks terapiområden är migrän, och tillsammans med dem utvecklade vi en sajt som syftar till att ge besökaren en djupare förståelse för sjukdomen. 

Annons
För att uppmärksamma migrän och tipsa om alltommigrän.se. Annonsen publicerades i Huvudsaken, som är Svenska Huvudvärkssällskapets tidning. 

Visitskortbox
Små visitkort som exempelvis kan finnas i väntrum på vårdcentraler. 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Olof Håkansson

AI och automatisering: ett hot mot distansarbetet?

Ny teknik har revolutionerat sättet vi kommunicerar och samverkar på global nivå. Sociala medier, videochattar och andra digitala plattformar möjliggör interaktion över geografiska gränser, och översättningsverktyg underlättar kommunikationen mellan människor som talar olika språk. Både hur och var vi arbetar kommer att påverkas.

Läs mer »
Robin Holmberg

SEO på sociala medier blir allt viktigare

När data från Google visar att nästan 40 % av alla ungdomar vänder sig till sociala medier för att leta efter restauranger och caféer i stället för Googles egna tjänster, blir det tydligt att företag måste anpassa sina marknadsföringsstrategier därefter.

Läs mer »

Tydlig kommunikation = tydlig aktion

Om jag inte gör något alls, kan jag inte göra fel. Detta är ett fenomen som kan drabba oss alla. I rädslan att göra fel, gör vi hellre ingenting. I framtiden står vi inte fastfrusna utan vet exakt hur vi ska agera i varje situation.

Läs mer »