Pollenkoll

Uppdrag
Content och sociala medier-kampanj för ALK:s sajt pollenkoll.se.

Bakgrund
Pollensäsongen kan vara väldigt lång, särskilt om man är allergisk mot flera olika saker. För vissa kan symtomen till och med pågå under större delen av året. Men när allergin väl bryter ut kan det vara svårt att tänka klart. Då kan ALK:s patientsajt pollenkoll.se vara en vägvisare i att lindra besvären. 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Sociala medier
Pollenallergi kan innebära flera olika besvär, som i sin tur ställer till vardagen för den som är drabbad. Inställda planer eller missade upplevelser är ingenting ovanligt. Med två målgruppsanpassade kampanjer på Instagram och Facebook påminde vi vuxna med allergi och föräldrar till barn med svåra besvär att inte låta allergi stå i vägen för livet som händer utomhus. Närmare bestämt, den barndom och sommar som händer utomhus. Respektive kampanj delades upp i tre faser där budskapen anpassades till före, under och efter säsong. 

Explainervideos
Till sajten producerade vi två pedagogiska filmer med tips och trix på vad som kan göras för att lindra besvären under pollensäsongen – och vad som är viktigt att tänka på när allergin börjar avta. 

Spela video om Att tänka på efter pollensäsongen
Spela video om Att tänka på under pollensäsongen
Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

AI

Höstens hetaste AI-nyheter i korthet

Från att återuppväcka tystade röster till att stärka digital sanningsäkthet och vägleda en mer upplyst sjukvård. Vi vet att det cirkulerar mycket kring AI just nu. För att du ska slippa drunkna i nyhetsflödet har vi sammanställt höstens guldkorn.

Läs mer »