CF-köket

Uppdrag
Underlätta för personer med cystisk fibros att laga näringsrik mat. 

Bakgrund
Cystisk fibros är en genetisk medfödd sjukdom som påverkar bland annat matsmältningssystemet. För personer med sjukdomen är det därför svårt men viktigt att få i sig ordentligt med näring då man kan behöva mer energi än andra människor. Ibland kan det dock vara svårt att hitta inspirationen för att tänka ut rätter som fyller båda kraven.

Lösning
Tillsammans med en professionell kock tog vi fram en kokbok som ser till att personer med cystisk fibros har recept lättillgängliga som garanterar en näringsrik måltid. Boken som hittills finns tillgänglig på danska innehåller allt från vegetarisk tapas till mustiga köttgrytor och inspirerar till en varierad och rolig matlagning. Recepten och bilderna är framtagna i samarbete med kock Andreas Lundh och fotograf Joachim Karlsson.  

Spela video om CF-köket
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »