CF-köket

Uppdrag
Underlätta för personer med cystisk fibros att laga näringsrik mat. 

Bakgrund
Cystisk fibros är en genetisk medfödd sjukdom som påverkar bland annat matsmältningssystemet. För personer med sjukdomen är det därför svårt men viktigt att få i sig ordentligt med näring då man kan behöva mer energi än andra människor. Ibland kan det dock vara svårt att hitta inspirationen för att tänka ut rätter som fyller båda kraven.

Lösning
Tillsammans med en professionell kock tog vi fram en kokbok som ser till att personer med cystisk fibros har recept lättillgängliga som garanterar en näringsrik måltid. Boken som hittills finns tillgänglig på danska innehåller allt från vegetarisk tapas till mustiga köttgrytor och inspirerar till en varierad och rolig matlagning. Recepten och bilderna är framtagna i samarbete med kock Andreas Lundh och fotograf Joachim Karlsson.  

Spela video om CF-köket
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Så skapar du en snackis till monter

I våras fick vi i uppdrag av norska Picterus att skapa deras monter på PAS 2024 i Toronto. Målet var att visa upp en ny produkt för en målgrupp bestående av forskare, läkare och andra medicinska experter.

Läs mer »
Marie Helgesson

Vi säger hej till Marie!

Marie är praktikant hos oss. Efter att ha arbetat med grafisk design under många år bestämde Marie sig för att läsa en utbildning inom digital marknadsföring.

Läs mer »