Vardagsverktyg

ADHD / TAKEDA
Bakgrund
I boken Fyra bokstäver, ett tidigare samarbete med Takeda, tog vi fram olika vardagshjälpmedel för vuxna personer med ADHD. När städlistorna, aktivitetsöversikterna och ordning och reda-tipsen uppskattades av målgruppen bestämde vi oss för att ta idén ett steg längre.

Lösning
I två välfyllda lådor, en för barn och en för vuxna, hittas hjälpmedel som kan underlätta vardagens alla små och stora bekymmer. Innehållet är framtaget i samarbete med en arbetsterapeut och delas ut efter utvärdering av ansvarig vårdkontakt.
Vardagsverktyg hjälpmedel
#hjälpmedel
Den stora lådan baseras på vanliga vardagsproblem som kan uppstå i vuxenlivet. Verktygen kan vara behjälpliga i allt från att få en översikt på sin ekonomi till att komma in i hälsosamma sömnrutiner. Den lite mindre barnlådan grundas på situationer där barn kan stöta på hinder och utmaningar, som till exempel i hemmet, i skolan eller med kompisar och syskon. Här finns också pedagogiska förklaringar för hur klockan och tiden hänger ihop samt verktyg för att lära sig att påbörja, fullfölja och avsluta en aktivitet.
Ekonomi HR
SänkKraven HR
Vardagsverktyg hjälpmedel
#hemsidor
På hemsidan fyrabokstäver.se har vi samlat alla listor och verktyg som nedladdningsbara PDF:er, för att personer med ADHD enkelt ska kunna skriva ut och fortsätta använda verktygen.