UCD and You

Uppdrag
Tillsammans med Immedica har vi skapat sidan ucdandyou.com, som riktar sig till personer med ureacykelrubbning och till föräldrar som har barn med sjukdomen.

Bakgrund
Ureacykelrubbning (urea cycle disorder) är en sällsynt genetisk sjukdom som innebär att kroppen inte kan göra sig av med ammoniak. När vi äter protein bryter våra kroppar ner proteinet till aminosyror, som vi behöver för att växa och hålla oss friska. Extra aminosyror som kroppen inte behöver omvandlas till ammoniak, en avfallsprodukt. Enzymer i levern omvandlar ammoniaken till urea så att kroppen kan göra sig av med den via urinen. Detta enzym saknas eller fungerar dåligt hos de med en ureacykelrubbning. För höga nivåer av ammoniak är skadligt för kroppen och kan till och med vara dödligt, om en så kallad hyperammonemisk kris uppstår. 

Lösning
Det kan vara svårt att leva med en ureacykelrubbning (UCD), men det finns mycket som man kan göra för att hantera sjukdomen och må bättre i vardagen. UCD and You är en ny webbsida för de med ureacykelrubbningar. Här kan de med UCD och deras anhöriga lära sig mer om sjukdomen och hur ammoniaknivåerna kan hållas under kontroll, t.ex. genom lågproteindiet och livsstilsförändringar. Sidan bygger på konceptet ”Life is like a road trip”. Att leva är att resa, och att få en sjukdom är som att en stor grop öppnar upp sig i vägen. Webbsidan hjälper en att överkomma hindret som är en ureacykelrubbning. Ta en titt!  www.ucdandyou.com

The primary colours are dark grey, blue and green. The other colours can be used freely. The colours’ mixture is potent, and by lowering the percentage, the colours get a beautiful earthy tone (50%/30%). Choose colours and films from the bank that go well together. The potent colours work well as accentuated colours on background tiles, menu buttons or as a way of dividing different chapters.

The main font is Barlow, which works both on the web and in print material. Let the headlines really stand out and preferably use Barlow Black for capital letters. Use Immedica’s Corbel for Powerpoint.

This image is a general depiction of our communication concept. Life is a journey, not at least for those who are living with a UCD. The symbolism of this includes many aspects of life: freedom, excitement, hardship and being at ease. All in all, the everyday life of someone with a UCD. We want to send a positive message, and at the same time not being overly optimistic.

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Olof Håkansson

AI och automatisering: ett hot mot distansarbetet?

Ny teknik har revolutionerat sättet vi kommunicerar och samverkar på global nivå. Sociala medier, videochattar och andra digitala plattformar möjliggör interaktion över geografiska gränser, och översättningsverktyg underlättar kommunikationen mellan människor som talar olika språk. Både hur och var vi arbetar kommer att påverkas.

Läs mer »
Robin Holmberg

SEO på sociala medier blir allt viktigare

När data från Google visar att nästan 40 % av alla ungdomar vänder sig till sociala medier för att leta efter restauranger och caféer i stället för Googles egna tjänster, blir det tydligt att företag måste anpassa sina marknadsföringsstrategier därefter.

Läs mer »

Tydlig kommunikation = tydlig aktion

Om jag inte gör något alls, kan jag inte göra fel. Detta är ett fenomen som kan drabba oss alla. I rädslan att göra fel, gör vi hellre ingenting. I framtiden står vi inte fastfrusna utan vet exakt hur vi ska agera i varje situation.

Läs mer »