Vardagen med krokig penis eller krokiga fingrar

Bakgrund 
Peyronies sjukdom och Dupuytrens sjukdom – även kallad ”Vikingasjukan” – drabbar olika delar av kroppen men beror på samma sak: bindväv växer okontrollerat och bildar en knöl. Vid Peyronies sjukdom drabbas penis, vilket gör att den böjer sig vid erektion. Det sätter krokben för sexlivet och ger också en psykisk påverkan, självförtroendet får en stor smäll och vissa blir deprimerade. Vid Dupuytrens sjukdom drabbas fingrarna, i första hand ring- och lillfingret. Fingrarna böjs inåt mot handflatan vilket ställer till det i vardagen – något så enkelt som att lyfta en kaffekopp kan bli krångligt.

Lösning 
Till kunden Sobi tog vi fram två filmer, en för Peyronies och en för Dupuytrens, i samarbete med Depiction. De tar båda avstamp i vardagen för en som drabbas och hur sjukdomen påverkar alltifrån relationer till att handla i affären. Filmerna syftade till att sprida medvetenhet om sjukdomarna, få fler att förstå allvaret och att fler patienter ska känna igen sig och söka hjälp. 

Spela video om En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom

En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom 

Spela video om Att leva med ”Vikingasjukan”

Att leva med ”Vikingasjukan” 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Möt Novo Nordisk Scandinavias nya VD

Relevans träffade Kathrine Bengaard Poulsen, VD på Novo Nordisk i Sverige. Över en kopp kaffe på kontoret i Malmö pratade vi om ledarskap, det digitala arbetslandskapet och hur det kommer sig att hon stannat inom samma företag i drygt 18 år.

Läs mer »

Svenskarna och AI 2023

AI har blivit en allt större del av vår vardag. Enligt Svenskarna och internets senaste rapport har 3 av 10 svenskar använt ett AI-verktyg under det senaste året, och ChatGPT toppar listan över de mest använda verktygen.

Läs mer »