Vardagen med krokig penis eller krokiga fingrar

Bakgrund 
Peyronies sjukdom och Dupuytrens sjukdom – även kallad ”Vikingasjukan” – drabbar olika delar av kroppen men beror på samma sak: bindväv växer okontrollerat och bildar en knöl. Vid Peyronies sjukdom drabbas penis, vilket gör att den böjer sig vid erektion. Det sätter krokben för sexlivet och ger också en psykisk påverkan, självförtroendet får en stor smäll och vissa blir deprimerade. Vid Dupuytrens sjukdom drabbas fingrarna, i första hand ring- och lillfingret. Fingrarna böjs inåt mot handflatan vilket ställer till det i vardagen – något så enkelt som att lyfta en kaffekopp kan bli krångligt.

Lösning 
Till kunden Sobi tog vi fram två filmer, en för Peyronies och en för Dupuytrens, i samarbete med Depiction. De tar båda avstamp i vardagen för en som drabbas och hur sjukdomen påverkar alltifrån relationer till att handla i affären. Filmerna syftade till att sprida medvetenhet om sjukdomarna, få fler att förstå allvaret och att fler patienter ska känna igen sig och söka hjälp. 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Spela video om En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom

En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom 

Spela video om Att leva med ”Vikingasjukan”

Att leva med ”Vikingasjukan” 

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

ADHD i skoaln

Takedas nya hjälpmedel för ADHD i skolan

Ett klassrum är fullt av individer som fungerar på olika sätt. Gemensamt är att alla mår bra av en tydlig och förutsägbar skolmiljö. Men för en elev med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation är det en nödvändighet.

Läs mer »
Martin Strömberg

Compliance om sociala medier

Vår bransch är som bekant en av de hårdast reglerade på det marknadsföringsetiska området. För att vässa vårt digitala erbjudande har vi därför inlett ett nära samarbete med regelverksspecialisten Martin Strömberg.

Läs mer »
copy_sajt

Relevans söker copywriter!

Det står en copystol ledig på vårt kontor i Helsingborg. Nu söker vi en idéstark och strategisk kreatör som bemästrar det skrivna ordet oavsett tonalitet, målgrupp eller kanal.

Läs mer »