Vardagen med krokig penis eller krokiga fingrar

Bakgrund 
Peyronies sjukdom och Dupuytrens sjukdom – även kallad ”Vikingasjukan” – drabbar olika delar av kroppen men beror på samma sak: bindväv växer okontrollerat och bildar en knöl. Vid Peyronies sjukdom drabbas penis, vilket gör att den böjer sig vid erektion. Det sätter krokben för sexlivet och ger också en psykisk påverkan, självförtroendet får en stor smäll och vissa blir deprimerade. Vid Dupuytrens sjukdom drabbas fingrarna, i första hand ring- och lillfingret. Fingrarna böjs inåt mot handflatan vilket ställer till det i vardagen – något så enkelt som att lyfta en kaffekopp kan bli krångligt.

Lösning 
Till kunden Sobi tog vi fram två filmer, en för Peyronies och en för Dupuytrens, i samarbete med Depiction. De tar båda avstamp i vardagen för en som drabbas och hur sjukdomen påverkar alltifrån relationer till att handla i affären. Filmerna syftade till att sprida medvetenhet om sjukdomarna, få fler att förstå allvaret och att fler patienter ska känna igen sig och söka hjälp. 

Spela video om En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom

En inblick i vardagen med Peyronies sjukdom 

Spela video om Att leva med ”Vikingasjukan”

Att leva med ”Vikingasjukan” 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »