Inget sabla hem, ljuva hem!

Uppdrag 
Kommunikationskoncept för Premalex, det första godkända läkemedlet för PMDS (premenstruellt dysforiskt syndrom). Konceptet användes i samband med en lanseringskampanj mot vården samt en upplysningskampanj mot allmänheten.

Bakgrund

PMS är en konsekvent återkommande plåga som dessutom kan se olika ut mellan olika kvinnor. En del blir förbannade, andra blir deprimerade och somliga kastas mellan sina känslor. Det har länge stått klart att det är stor skillnad på i vilken utsträckning kvinnor upplever PMS-symtom, men det var ganska nyligen som den svårare varianten fick ett eget namn – PMDS.

Lösning  
För att belysa problemet valde vi att visa kontraster. Den klassiska väggbonaden som annars kännetecknas av varma budskap fick en mörk vändning. Det var som att hoppet och livslusten plötsligt sugits ur dem, precis som vid PMDS.

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

PREMALEX / LUNDBECK

Mot allmänhet respektive sjukvård, där den förstnämnda uppmärksammar PMDS medan den andra pratar behandling. Annonsen nominerades till Svenska Designpriset i kategorin Reklam Print.

PREMALEX / LUNDBECK

alltompms.se svarade på det mesta om PMS och PMDS, ägglossning och menscykler. Här kunde besökaren även använda en PMS-poet och få hjälp att sätta ord på sitt premenstruella känsloliv. 

PREMALEX / LUNDBECK

Banners med den något provocerande och tyvärr allt för vanliga frågan ”Har du PMS, eller?” lotsade besökarna till alltompms.se. 

PREMALEX / LUNDBECK
Den som tror sig lida av PMDS bör prata med sin gynekolog, därför placerade vi ut foldrar i väntrum. I foldern kan man läsa om skillnaden mellan PMS och PMDS medan man väntar på sin tur.

På caféer och butiker gick det att plocka på sig våra budskap i form av utplacerade gratisvykort. 

PREMALEX / LUNDBECK

För att markera syndromets cyklicitet och mångsidighet skickades månatliga DR till läkare. 

PREMALEX / LUNDBECK

Vårdpersonal fick även utskick med möjlighet att beställa olika skattningsverktyg. 

PREMALEX / LUNDBECK

En produktbroschyr som berättade mer om Premalex delades ut till vårdpersonal. 

PREMALEX / LUNDBECK
Vid mässor hängdes väggbonaden upp i ett hemtrevligt vardagsrum.
Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

ADHD i skoaln

Takedas nya hjälpmedel för ADHD i skolan

Ett klassrum är fullt av individer som fungerar på olika sätt. Gemensamt är att alla mår bra av en tydlig och förutsägbar skolmiljö. Men för en elev med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation är det en nödvändighet.

Läs mer »
Martin Strömberg

Compliance om sociala medier

Vår bransch är som bekant en av de hårdast reglerade på det marknadsföringsetiska området. För att vässa vårt digitala erbjudande har vi därför inlett ett nära samarbete med regelverksspecialisten Martin Strömberg.

Läs mer »
copy_sajt

Relevans söker copywriter!

Det står en copystol ledig på vårt kontor i Helsingborg. Nu söker vi en idéstark och strategisk kreatör som bemästrar det skrivna ordet oavsett tonalitet, målgrupp eller kanal.

Läs mer »