LAL-brist

Uppdrag  
Alexion Pharmaceuticals forskar fram behandlingar till patienter med sällsynta, allvarliga och livshotande sjukdomar – LAL-brist är en av dem. Vårt uppdrag var att uppmärksamma vården på LAL-brist och få läkare att testa fler patienter för sjukdomen.

Lösning 
I disease awareness-kampanjer är det vanligt att prata om hur man upptäcker en viss sjukdom. Vi vände på det och uppmanar i stället vården att utesluta LAL-brist, det krävs nämligen bara ett blodprov för att se om patienter ligger i riskzonen. Genom detta vill vi öka incitamenten till att göra fler tester och chanserna att fler patienter får sin diagnos. Utesluter man LAL-brist tidigt så har man dessutom en sjukdom mindre att tänka på under utredningen.

Vi har utgått från insikten att läkarens jobb påminner om det som en detektiv har, där uteslutningsmetoden används för att nå lösningen. Inspirerade av thrillerklassikern ”The Usual Suspects” får de andra tänkbara differentialdiagnoserna agera ”bovar” i utredningen.

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Monter till Svenska Gastrodagarna.

Vykort riktat till läkare som träffar patienter med misstänkt LAL-brist.
Syftet var att upplysa om att LAL-brist bör uteslutas vid utredning av vissa sjukdomar.

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

ADHD i skoaln

Takedas nya hjälpmedel för ADHD i skolan

Ett klassrum är fullt av individer som fungerar på olika sätt. Gemensamt är att alla mår bra av en tydlig och förutsägbar skolmiljö. Men för en elev med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation är det en nödvändighet.

Läs mer »
Martin Strömberg

Compliance om sociala medier

Vår bransch är som bekant en av de hårdast reglerade på det marknadsföringsetiska området. För att vässa vårt digitala erbjudande har vi därför inlett ett nära samarbete med regelverksspecialisten Martin Strömberg.

Läs mer »
copy_sajt

Relevans söker copywriter!

Det står en copystol ledig på vårt kontor i Helsingborg. Nu söker vi en idéstark och strategisk kreatör som bemästrar det skrivna ordet oavsett tonalitet, målgrupp eller kanal.

Läs mer »