Bli vän med din prostata

Uppdrag 
Cernitol Novum från AB Cernelle är det bäst dokumenterade receptfria läkemedlet för godartad prostataförstoring, något som drabbar ungefär hälften av alla män över 50 år. Tyvärr är det väldigt många av dessa män som inte känner till att läkemedlet finns. Det blev vårt uppdrag att öka kännedomen. 

Lösning 
Konceptet ”När prostatan styr och ställer” utgår från det jobbiga att leva med en förstorad prostata. Den tvingar dig till toan på natten och begränsar din vardag när du hela tiden måste oroa dig för akut kissnödighet. Annonsen visar den dagliga kampen med en prostata som är förstorad. En mans sömn avbryts (kanske för femte gången den natten?) och han tvingas motvilligt lämna sin varma säng för att kissa. I den andra annonsen ser vi hur bilfärden plötsligt avbryts för ett besök på den offentliga toaletten. Med detta vill vi visa på det absurda i att låta sig styras av sin prostata, och att det kan vara enklare än man tror att bli vän med prostatan igen. För fotografi och 3D-illustration i annonsbilderna står Jeffery Richt

Spela video om Godartad prostataförstoring – vanligt men behandlingsbart

Cernitol-filmen
Vad händer när prostatan styr och ställer? Vad är och hur funkar Cernitol Novum? Kolla på filmen och få svaren. Framtagen i samarbete med Deep, som står för animeringen. 

Platsanpassade annonser
Annonser till toaletterna på Lindab arena, Rögle BK:s hemmaarena, och på Olympia i Helsingborg, HIF:s hemmaarena. Dessutom valde vi en något okonventionell annonsplats – toaletter på flera av de största travbanorna i Sverige.  

Hemsida och Facebook
cernitol.se finns det man behöver veta om prostatan, godartade prostatabesvär och Cernitol Novum. Här finns även ett självtest som gör det lättare att lista ut om besvären beror på en godartad förstorad prostata. Vi har även tagit fram en Facebook-sida. Här finns tips, råd och sånt som gör det lättare att bli vän med sin prostata. 

Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »