I väntan på att vänta barn

Uppdrag
Patientmaterial i syfte att förbereda ofrivilligt barnlösa på den känslosamma resan som en assisterad befruktning kan innebära. Materialet togs fram för Ferring Pharmaceuticals, som är specialister på IVF-behandling.

Bakgrund
Idag räknar man med att ungefär 10–15 % av alla par som vill ha barn kan behöva få hjälp i olika utsträckning. Att försöka bli med barn med hjälp av assisterad befruktning kan liknas vid att snabbspola sig igenom alla känslor en människa upplever under sin levnadstid. Man granskas, analyseras och blottar sig själv och det mest privata. Och vem kan bättre berätta om den snårfyllda resan, än en som själv gått igenom den? 

Lösning
Någon som vet vad längtan efter ett barn kan innebära för känslorna är Anna Hansson. Hon har skapat figurer med personligheter som baseras på hennes erfarenheter; Hoppet, Statistiken, Skräcken är bara några av hennes ofrivilliga vänner. För att stötta, stärka och skapa igenkänning hos andra i liknande situation samlade vi Annas ofrivilliga vänner och känslor i en broschyr, tillsammans med tips och råd från en legitimerad psykolog. 

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Möt Novo Nordisk Scandinavias nya VD

Relevans träffade Kathrine Bengaard Poulsen, VD på Novo Nordisk i Sverige. Över en kopp kaffe på kontoret i Malmö pratade vi om ledarskap, det digitala arbetslandskapet och hur det kommer sig att hon stannat inom samma företag i drygt 18 år.

Läs mer »

Svenskarna och AI 2023

AI har blivit en allt större del av vår vardag. Enligt Svenskarna och internets senaste rapport har 3 av 10 svenskar använt ett AI-verktyg under det senaste året, och ChatGPT toppar listan över de mest använda verktygen.

Läs mer »