I väntan på att vänta barn

Uppdrag
Patientmaterial i syfte att förbereda ofrivilligt barnlösa på den känslosamma resan som en assisterad befruktning kan innebära. Materialet togs fram för Ferring Pharmaceuticals, som är specialister på IVF-behandling.

Bakgrund
Idag räknar man med att ungefär 10–15 % av alla par som vill ha barn kan behöva få hjälp i olika utsträckning. Att försöka bli med barn med hjälp av assisterad befruktning kan liknas vid att snabbspola sig igenom alla känslor en människa upplever under sin levnadstid. Man granskas, analyseras och blottar sig själv och det mest privata. Och vem kan bättre berätta om den snårfyllda resan, än en som själv gått igenom den? 

Lösning
Någon som vet vad längtan efter ett barn kan innebära för känslorna är Anna Hansson. Hon har skapat figurer med personligheter som baseras på hennes erfarenheter; Hoppet, Statistiken, Skräcken är bara några av hennes ofrivilliga vänner. För att stötta, stärka och skapa igenkänning hos andra i liknande situation samlade vi Annas ofrivilliga vänner och känslor i en broschyr, tillsammans med tips och råd från en legitimerad psykolog. 

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »