Lös huvudproblemen vid bihåleinflammation

Uppdrag
Bionorica gav oss i uppdrag att skapa en digital kampanj för deras växtbaserade läkemedel Sinuxol.

Bakgrund
Bionorica är ett tyskt företag som varit verksamma inom växtbaserade läkemedel i nästan 100 år. De ville öka medvetenheten om och försäljningen av Sinuxol på apotek. Den digitala strategin fokuserar på att nå ut till mottagaren med olika budskap vid flera olika tillfällen. Något som möjliggörs av flera klippningar av reklamspot:en. Dessa samspelar beroende på vilka versioner mottagaren sett sedan tidigare. Kampanjen blir därför dynamisk, ger hela tiden mottagaren nya budskap, och en extra boost till produkten. 

Lösning
Konceptet grundar sig i insikten om alla de huvudproblem som uppstår vid bihåleinflammation. Eftersom bihåleinflammation är mer än bara nästäppa – som vanligtvis behandlas med nässpray – så vill vi i kampanjen visa att Sinuxol behandlar alla huvudproblem – inklusive den tryckande huvudvärken. Kampanjen är uppbyggd i flera olika delar och har som strategi att kunna nå mottagaren många gånger i flera olika kanaler. Budskapen förstärker varandra och är helt kanalanpassade för att effektivt kunna driva trafik till apotek och hemsidan.

Kampanjen driver trafik till sajten www.sinuxol.se. Här finns allt som är värt att veta om Sinuxol och bihåleinflammation och även information om vilka apotek som säljer produkten. 

Spela video om Sinuxol Amplify
Relevans nyhetsbrev Sinuxol case

Tease, amplify, echo
YouTube, Facebook, Instagram

Kampanjen visades i form av reklamspot:ar på YouTube, Facebook och Instagram, med olika lång visningstid. Strategin är att mottagaren ser tease först – som en teaser – och sedan amplify och echo, där amplify är den långa filmen. Echo fungerar som påminnelser eller uppmanar till köp eller besök till www.sinuxol.se

SoMe post
Facebook / Instagram

Vi skapade organiska poster till Bionoricas SoMe-kanaler. Vi kombinerade huvudbudskapen hos Sinuxol med intressanta och nödvändiga fakta om en bihåleinflammation.  

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Olof Håkansson

AI och automatisering: ett hot mot distansarbetet?

Ny teknik har revolutionerat sättet vi kommunicerar och samverkar på global nivå. Sociala medier, videochattar och andra digitala plattformar möjliggör interaktion över geografiska gränser, och översättningsverktyg underlättar kommunikationen mellan människor som talar olika språk. Både hur och var vi arbetar kommer att påverkas.

Läs mer »
Robin Holmberg

SEO på sociala medier blir allt viktigare

När data från Google visar att nästan 40 % av alla ungdomar vänder sig till sociala medier för att leta efter restauranger och caféer i stället för Googles egna tjänster, blir det tydligt att företag måste anpassa sina marknadsföringsstrategier därefter.

Läs mer »

Tydlig kommunikation = tydlig aktion

Om jag inte gör något alls, kan jag inte göra fel. Detta är ett fenomen som kan drabba oss alla. I rädslan att göra fel, gör vi hellre ingenting. I framtiden står vi inte fastfrusna utan vet exakt hur vi ska agera i varje situation.

Läs mer »