Lös huvudproblemen vid bihåleinflammation

Uppdrag
Bionorica gav oss i uppdrag att skapa en digital kampanj för deras växtbaserade läkemedel Sinuxol.

Bakgrund
Bionorica är ett tyskt företag som varit verksamma inom växtbaserade läkemedel i nästan 100 år. De ville öka medvetenheten om och försäljningen av Sinuxol på apotek. Den digitala strategin fokuserar på att nå ut till mottagaren med olika budskap vid flera olika tillfällen. Något som möjliggörs av flera klippningar av reklamspot:en. Dessa samspelar beroende på vilka versioner mottagaren sett sedan tidigare. Kampanjen blir därför dynamisk, ger hela tiden mottagaren nya budskap, och en extra boost till produkten. 

Lösning
Konceptet grundar sig i insikten om alla de huvudproblem som uppstår vid bihåleinflammation. Eftersom bihåleinflammation är mer än bara nästäppa – som vanligtvis behandlas med nässpray – så vill vi i kampanjen visa att Sinuxol behandlar alla huvudproblem – inklusive den tryckande huvudvärken. Kampanjen är uppbyggd i flera olika delar och har som strategi att kunna nå mottagaren många gånger i flera olika kanaler. Budskapen förstärker varandra och är helt kanalanpassade för att effektivt kunna driva trafik till apotek och hemsidan.

Kampanjen driver trafik till sajten www.sinuxol.se. Här finns allt som är värt att veta om Sinuxol och bihåleinflammation och även information om vilka apotek som säljer produkten. 

Spela video om Sinuxol Amplify
Relevans nyhetsbrev Sinuxol case

Tease, amplify, echo
YouTube, Facebook, Instagram

Kampanjen visades i form av reklamspot:ar på YouTube, Facebook och Instagram, med olika lång visningstid. Strategin är att mottagaren ser tease först – som en teaser – och sedan amplify och echo, där amplify är den långa filmen. Echo fungerar som påminnelser eller uppmanar till köp eller besök till www.sinuxol.se

SoMe post
Facebook / Instagram

Vi skapade organiska poster till Bionoricas SoMe-kanaler. Vi kombinerade huvudbudskapen hos Sinuxol med intressanta och nödvändiga fakta om en bihåleinflammation.  

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Skrolla
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

ADHD i skoaln

Takedas nya hjälpmedel för ADHD i skolan

Ett klassrum är fullt av individer som fungerar på olika sätt. Gemensamt är att alla mår bra av en tydlig och förutsägbar skolmiljö. Men för en elev med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation är det en nödvändighet.

Läs mer »
Martin Strömberg

Compliance om sociala medier

Vår bransch är som bekant en av de hårdast reglerade på det marknadsföringsetiska området. För att vässa vårt digitala erbjudande har vi därför inlett ett nära samarbete med regelverksspecialisten Martin Strömberg.

Läs mer »
copy_sajt

Relevans söker copywriter!

Det står en copystol ledig på vårt kontor i Helsingborg. Nu söker vi en idéstark och strategisk kreatör som bemästrar det skrivna ordet oavsett tonalitet, målgrupp eller kanal.

Läs mer »