Lös huvudproblemen vid bihåleinflammation

Uppdrag
Bionorica gav oss i uppdrag att skapa en digital kampanj för deras växtbaserade läkemedel Sinuxol.

Bakgrund
Bionorica är ett tyskt företag som varit verksamma inom växtbaserade läkemedel i nästan 100 år. De ville öka medvetenheten om och försäljningen av Sinuxol på apotek. Den digitala strategin fokuserar på att nå ut till mottagaren med olika budskap vid flera olika tillfällen. Något som möjliggörs av flera klippningar av reklamspot:en. Dessa samspelar beroende på vilka versioner mottagaren sett sedan tidigare. Kampanjen blir därför dynamisk, ger hela tiden mottagaren nya budskap, och en extra boost till produkten. 

Lösning
Konceptet grundar sig i insikten om alla de huvudproblem som uppstår vid bihåleinflammation. Eftersom bihåleinflammation är mer än bara nästäppa – som vanligtvis behandlas med nässpray – så vill vi i kampanjen visa att Sinuxol behandlar alla huvudproblem – inklusive den tryckande huvudvärken. Kampanjen är uppbyggd i flera olika delar och har som strategi att kunna nå mottagaren många gånger i flera olika kanaler. Budskapen förstärker varandra och är helt kanalanpassade för att effektivt kunna driva trafik till apotek och hemsidan.

Kampanjen driver trafik till sajten www.sinuxol.se. Här finns allt som är värt att veta om Sinuxol och bihåleinflammation och även information om vilka apotek som säljer produkten.

Spela video om Sinuxol Amplify
Relevans nyhetsbrev Sinuxol case

Tease, amplify, echo
YouTube, Facebook, Instagram

Kampanjen visades i form av reklamspot:ar på YouTube, Facebook och Instagram, med olika lång visningstid. Strategin är att mottagaren ser tease först – som en teaser – och sedan amplify och echo, där amplify är den långa filmen. Echo fungerar som påminnelser eller uppmanar till köp eller besök till www.sinuxol.se

SoMe post
Facebook / Instagram

Vi skapade organiska poster till Bionoricas SoMe-kanaler. Vi kombinerade huvudbudskapen hos Sinuxol med intressanta och nödvändiga fakta om en bihåleinflammation.  

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Så skapar du en snackis till monter

I våras fick vi i uppdrag av norska Picterus att skapa deras monter på PAS 2024 i Toronto. Målet var att visa upp en ny produkt för en målgrupp bestående av forskare, läkare och andra medicinska experter.

Läs mer »
Marie Helgesson

Vi säger hej till Marie!

Marie är praktikant hos oss. Efter att ha arbetat med grafisk design under många år bestämde Marie sig för att läsa en utbildning inom digital marknadsföring.

Läs mer »