Varning för söta katter

Uppdrag
GSK har ett webb-baserat test för astmatiker som ringar in problematiken. De efterfrågade en digital kampanj som får fler att testa sig och sedermera tala med sin läkare. 

Bakgrund 
Många med astma tror att den är under kontroll – trots att de har symtom. Genom att lära sig mer om sin astma så ökar sannolikheten för att man går till vården för ytterligare kontroll och bättre behandling.

Lösning  
Vårt koncept Positiv varning utgår från följande insikt: det som kan upplevas som positivt för de flesta kan innebära motsatsen för astmatiker, t.ex. en gullig katt – eftersom astma kan utlösas av allergi. En skön kudde är för de alla flesta just skön och något som lovar en god natts sömn. Men en kudde är också full av kvalster, som kan trigga igång astmasymtom under natten.

Annonskampanjen gick på Facebook och Instagram, och kompletterades med Google Ads. Vi tog även fram informationsmaterial till vården samt väntrumsposters.

Under den period kampanjen var aktiv – 1/7 till 31/10 2019 – så hade astmatest.no över 20 000 besökare och över 9000 påbörjade testet.

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

AI

Höstens hetaste AI-nyheter i korthet

Från att återuppväcka tystade röster till att stärka digital sanningsäkthet och vägleda en mer upplyst sjukvård. Vi vet att det cirkulerar mycket kring AI just nu. För att du ska slippa drunkna i nyhetsflödet har vi sammanställt höstens guldkorn.

Läs mer »