Varning för söta katter

Uppdrag
GSK har ett webb-baserat test för astmatiker som ringar in problematiken. De efterfrågade en digital kampanj som får fler att testa sig och sedermera tala med sin läkare. 

Bakgrund 
Många med astma tror att den är under kontroll – trots att de har symtom. Genom att lära sig mer om sin astma så ökar sannolikheten för att man går till vården för ytterligare kontroll och bättre behandling.

Lösning  
Vårt koncept Positiv varning utgår från följande insikt: det som kan upplevas som positivt för de flesta kan innebära motsatsen för astmatiker, t.ex. en gullig katt – eftersom astma kan utlösas av allergi. En skön kudde är för de alla flesta just skön och något som lovar en god natts sömn. Men en kudde är också full av kvalster, som kan trigga igång astmasymtom under natten.

Annonskampanjen gick på Facebook och Instagram, och kompletterades med Google Ads. Vi tog även fram informationsmaterial till vården samt väntrumsposters.

Under den period kampanjen var aktiv – 1/7 till 31/10 2019 – så hade astmatest.no över 20 000 besökare och över 9000 påbörjade testet.

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »