Varning för söta katter

GSK NORGE / GLAXOSMITHKLINE
Bakgrund
Många med astma tror att den är under kontroll – trots att de har symtom. Genom att lära sig mer om sin astma så ökar sannolikheten för att man går till vården för ytterligare kontroll och bättre behandling.

Uppdrag
GSK har ett webb-baserat test för astmatiker som ringar in problematiken. De efterfrågade en digital kampanj som får fler att testa sig och sedermera tala med sin läkare.

Lösning
Vårt koncept Positiv varning utgår från följande insikt: det som kan upplevas som positivt för de flesta kan innebära motsatsen för astmatiker, t.ex. en gullig katt – eftersom astma kan utlösas av allergi. En skön kudde är för de alla flesta just skön och något som lovar en god natts sömn. Men en kudde är också full av kvalster, som kan trigga igång astmasymtom under natten.

Annonskampanjen gick på Facebook och Instagram, och kompletterades med Google Ads. Vi tog även fram informationsmaterial till vården samt väntrumsposters.

Under den period kampanjen var aktiv – 1/7 till 31/10 2019 – så hade astmatest.no över 20 000 besökare och över 9000 påbörjade testet.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta:
Sophia André Klingspor
042-400 48 83
sophia@relevans.net
Det senaste inom hälsa, life science och kommunikation.

Följ oss på sociala medier

Relevans Strategi & Kommunikation

Järnvägsgatan 11
Box 1371 , 251 13 Helsingborg
+46 (0)42 400 48 80
hej@relevans.net
Privacy policy