Från fördom till sjukdom

Uppdrag
Rikstäckande upplysningskampanj om sjukdomen obesitas.

Bakgrund
Obesitas, eller fetma som det också kallas, är en kronisk sjukdom som ca 1 miljon vuxna och 150 000 barn i Sverige lever med. Ändå vet få vad det är, och ännu färre vad som skiljer sjukdomen från tillståndet övervikt. Dessutom är obesitas fortfarande förknippat med fördomar och felaktiga fakta. Det vill Novo Nordisk bidra till att förändra. 

Lösning
Under konceptet Obesitas – från fördom till sjukdom upplystes svenskarna med fakta. Inga uppläxningar eller moralkakor, bara den senaste forskningen i intresseväckande budskap. Upplysningskampanjen gick i print, utomhus, sociala medier och på webben.

Kampanjen ledde till webbplatsen faktaomvikt.se. Sajtens innehåll är framtaget i syfte att sprida fakta och bekräfta obesitas som en sjukdom. Det görs via bland annat artiklar, filmer och podcasten Obesitas – Ett viktigt samtal. Där träffar programledaren och journalisten Susanna Dzamic olika gäster i syfte att öka intresset och förståelsen för sjukdomen. Genom samtal med bland annat politiker, vårdpersonal och personer som lever med obesitas belyser poddavsnitten sjukdomens allvar utifrån flera olika perspektiv. 

Se fler filmer

Play Video
Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Så skapar du en snackis till monter

I våras fick vi i uppdrag av norska Picterus att skapa deras monter på PAS 2024 i Toronto. Målet var att visa upp en ny produkt för en målgrupp bestående av forskare, läkare och andra medicinska experter.

Läs mer »
Marie Helgesson

Vi säger hej till Marie!

Marie är praktikant hos oss. Efter att ha arbetat med grafisk design under många år bestämde Marie sig för att läsa en utbildning inom digital marknadsföring.

Läs mer »