CF Träning – rörelser som hjälper

Uppdrag
Skapa ett innehåll på cfsource.se som ger både patient och vården ett mervärde.

Bakgrund
Cystisk fibros (CF) är en ovanlig sjukdom som gör att körtlarna i kroppen utsöndrar ett allt för segt slem. Det påverkar framför allt lungorna och mag-tarmkanalen, med andningsbesvär, infektioner i lungorna och svårighet att ta upp näringsämnen från maten. Genom bland annat fysisk träning går det att fördröja de konsekvenser det sega slemmet har för kroppens olika organ. Cystisk fibros ökar också risken för infektion, dessa patienter kan därför inte träna på gym ihop med andra.

Lösning  CF-träning – rörelser som hjälper. Tillsammans med en fysioterapeut har vi tagit fram 10 st pedagogiska träningsfilmer, speciellt anpassade för CF-patienter, som gör det lättare att komma igång och fortsätta sin fysiska aktivitet i tryggheten av sitt eget hem. Genom patientundersökningar kom vi fram till att en animerad neutral figur skulle tilltala målgruppen bäst, vilket visat sig vara väldigt uppskattat. Filmerna finns på YouTube så väl som på www.cfsource.se/cf-traning – en sida som produceras i samarbete med Hogarth.
Berth Lindén​

Vill du veta mer? 
Berth Lindén
+46 (0)734 320 801 
berth@relevans.net

De animerade filmerna producerades i samarbete med Deep. Filmerna har även översatts till danska, norska och engelska.

DR till vården för att upplysa om CF-träning.

Anteckningsblock till vården. Används för att nedteckna patienternas träningsprogram.

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

ADHD i skoaln

Takedas nya hjälpmedel för ADHD i skolan

Ett klassrum är fullt av individer som fungerar på olika sätt. Gemensamt är att alla mår bra av en tydlig och förutsägbar skolmiljö. Men för en elev med ADHD eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation är det en nödvändighet.

Läs mer »
Martin Strömberg

Compliance om sociala medier

Vår bransch är som bekant en av de hårdast reglerade på det marknadsföringsetiska området. För att vässa vårt digitala erbjudande har vi därför inlett ett nära samarbete med regelverksspecialisten Martin Strömberg.

Läs mer »
copy_sajt

Relevans söker copywriter!

Det står en copystol ledig på vårt kontor i Helsingborg. Nu söker vi en idéstark och strategisk kreatör som bemästrar det skrivna ordet oavsett tonalitet, målgrupp eller kanal.

Läs mer »