Cellsortering

Uppdrag
Kunden Adacyte efterfrågade en ny kampanj som anspelar på det unika med produkten.

Bakgrund
Den medicintekniska behandlingen Adacolumn sorterar bort inflammatoriska celler (vita blodkroppar) som driver på inflammationen i tarmen vid IBD (ulcerös kolit och Crohns sjukdom). På så vis ges tarmen en chans att återhämta sig och läka. I vår senaste kampanj för Adacolumn riktade vi oss till vården och till läkare som behandlar patienter med IBD.

IBD behandlas oftast med läkemedel, men det finns ett alternativ: Adacolumn, så kallad granulocyt- och monocytadsorptionsaferes. En teknik som uppfanns av japanska forskare för över 20 år sedan. 

Lösning
Vid IBD angriper kroppens eget immunförsvar tarmen, vilket skapar en kronisk inflammation. Dessa inflammatoriskt aktiva celler finns till stor del i blodet. Genom att låta blodet passera genom en kolonn (själva Adacolumn-kolonnen) kan man sortera bort många av dessa celler. De fastnar på särskilda kulor gjorda av cellulosa. När blodet passerat genom kolonnen återvänder det till kroppen, med betydligt färre inflammatoriska celler, och tarmen får en chans att återhämta sig. Så, precis som att vi källsorterar för en bättre miljö, kan vi cellsortera för en bättre tarmmiljö. Behandlingen har dessutom ingen påverkan på immunförsvaret eftersom det bara är de inflammatoriska cellerna som sorteras bort. Se exempel nedan på annonser och DR (direktutskick). Du kan även läsa mer på fattaibd.se

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Möt Novo Nordisk Scandinavias nya VD

Relevans träffade Kathrine Bengaard Poulsen, VD på Novo Nordisk i Sverige. Över en kopp kaffe på kontoret i Malmö pratade vi om ledarskap, det digitala arbetslandskapet och hur det kommer sig att hon stannat inom samma företag i drygt 18 år.

Läs mer »

Svenskarna och AI 2023

AI har blivit en allt större del av vår vardag. Enligt Svenskarna och internets senaste rapport har 3 av 10 svenskar använt ett AI-verktyg under det senaste året, och ChatGPT toppar listan över de mest använda verktygen.

Läs mer »