Fyra bokstäver

Bakgrund 
ADHD är en diagnos som de flesta av oss känner till men inte vet så mycket om. Länge ansåg man till exempel att ADHD var en barn- och ungdomsdiagnos – något som inte stämmer överens med verkligheten. ADHD yttrar sig olika hos olika individer. En person med ADHD har antingen svårighet med uppmärksamhet, hyperaktivitet eller impulsivitet – eller en kombination av samtliga. Dessutom är formerna av ADHD inte beständiga, utan ändrar karaktär genom livet. Därför kan diagnosen vara förvirrande för både den som är drabbad och den som står bredvid.

Lösning 
Boken ”Fyra bokstäver” är framtagen åt läkemedelsföretaget Takeda i syfte att uppmärksamma ADHD hos vuxna. Mellan pärmarna upplever läsaren personliga berättelser och handfasta råd från experter kring diagnosen ADHD. Boken är resultatet av samtal och intervjuer som delats upp i tre kapitel. Läsaren möter sex personer som vet hur det känns att plötsligt få fyra bokstäver att förhålla sig till, och två specialister som ger sin syn på livet med diagnosen. Och självklart är boken formgiven och skriven med hänsyn till den som har koncentrationssvårigheter. Kika in på fyrabokstäver.se för att läsa några utdrag ur boken och ta del av användbara tips som kan göra vardagens små och stora bestyr lite enklare.

Fyra bokstäver vann kategorin handböcker/läromedel i Svenska Publishingpriset 2018. Motiveringen löd: ”För en viktig bok med väl hanterad layout och egensinniga illustrationer som speglar ett kaos av intryck.” Fyra bokstäver är illustrerad av Kristian Ingers.  

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Olof Håkansson

AI och automatisering: ett hot mot distansarbetet?

Ny teknik har revolutionerat sättet vi kommunicerar och samverkar på global nivå. Sociala medier, videochattar och andra digitala plattformar möjliggör interaktion över geografiska gränser, och översättningsverktyg underlättar kommunikationen mellan människor som talar olika språk. Både hur och var vi arbetar kommer att påverkas.

Läs mer »
Robin Holmberg

SEO på sociala medier blir allt viktigare

När data från Google visar att nästan 40 % av alla ungdomar vänder sig till sociala medier för att leta efter restauranger och caféer i stället för Googles egna tjänster, blir det tydligt att företag måste anpassa sina marknadsföringsstrategier därefter.

Läs mer »

Tydlig kommunikation = tydlig aktion

Om jag inte gör något alls, kan jag inte göra fel. Detta är ett fenomen som kan drabba oss alla. I rädslan att göra fel, gör vi hellre ingenting. I framtiden står vi inte fastfrusna utan vet exakt hur vi ska agera i varje situation.

Läs mer »