Fyra bokstäver

Bakgrund 
ADHD är en diagnos som de flesta av oss känner till men inte vet så mycket om. Länge ansåg man till exempel att ADHD var en barn- och ungdomsdiagnos – något som inte stämmer överens med verkligheten. ADHD yttrar sig olika hos olika individer. En person med ADHD har antingen svårighet med uppmärksamhet, hyperaktivitet eller impulsivitet – eller en kombination av samtliga. Dessutom är formerna av ADHD inte beständiga, utan ändrar karaktär genom livet. Därför kan diagnosen vara förvirrande för både den som är drabbad och den som står bredvid.

Lösning  Boken ”Fyra bokstäver” är framtagen åt läkemedelsföretaget Takeda i syfte att uppmärksamma ADHD hos vuxna. Mellan pärmarna upplever läsaren personliga berättelser och handfasta råd från experter kring diagnosen ADHD. Boken är resultatet av samtal och intervjuer som delats upp i tre kapitel. Läsaren möter sex personer som vet hur det känns att plötsligt få fyra bokstäver att förhålla sig till, och två specialister som ger sin syn på livet med diagnosen. Och självklart är boken formgiven och skriven med hänsyn till den som har koncentrationssvårigheter. Kika in på fyrabokstäver.se för att läsa några utdrag ur boken och ta del av användbara tips som kan göra vardagens små och stora bestyr lite enklare. Fyra bokstäver vann kategorin handböcker/läromedel i Svenska Publishingpriset 2018. Motiveringen löd: ”För en viktig bok med väl hanterad layout och egensinniga illustrationer som speglar ett kaos av intryck.” Fyra bokstäver är illustrerad av Kristian Ingers.
Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Så skapar du en snackis till monter

I våras fick vi i uppdrag av norska Picterus att skapa deras monter på PAS 2024 i Toronto. Målet var att visa upp en ny produkt för en målgrupp bestående av forskare, läkare och andra medicinska experter.

Läs mer »
Marie Helgesson

Vi säger hej till Marie!

Marie är praktikant hos oss. Efter att ha arbetat med grafisk design under många år bestämde Marie sig för att läsa en utbildning inom digital marknadsföring.

Läs mer »