Kommunikation mot investerare

Bakgrund
A1M Pharma – numera Guard Therapeutics – utvecklar ROSgard, ett läkemedel som bygger på det kroppsegna proteinet A1M, som motverkar oxidativ stress. ROSgard kommer förhoppningsvis att kunna användas för att förhindra och förebygga njurskador som uppstår vid olika typer av sjukdomar, exempelvis havandeskapsförgiftning – som vi började att fokusera på. Vi fick uppdraget att förenkla och förtydliga kommunikationen och ta fram informations- och marknadsföringsmaterial riktat mot potentiella investerare. 

Lösning 
Först ut var en Powerpoint som tog upp problematiken med havandeskapsförgiftning; hur hårt det slår mot kvinnor och barn runtom i världen och att det idag saknas botande behandling. Här förklaras även hur A1M-proteinet fungerar, en liten molekyl som städar, skyddar och reparerar celler och vävnad. En kort film som förklarar principen bakom läkemedelskandidaten togs även fram. Målet var att vem som helst skulle kunna förstå A1M-proteinet och potentialen i ett framtida läkemedel. En hel del annat material togs även fram, se några exempel nedan.

Spela video om Kommunikation mot investerare

Filmen gjordes i samarbete med Deep

Sophia André Klingspor

Vill du veta mer? 
Sophia André Klingspor 
+46 (0)734 320 803
sophia@relevans.net

Nyheter

Följ oss

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. Vi har över 19 års erfarenhet av allt från receptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies. 

Picterus

Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden.

Läs mer »