Nyheter

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad på det senaste inom kommunikation och life science. 

Möt Novo Nordisk Scandinavias nya VD

Relevans träffade Kathrine Bengaard Poulsen, VD på Novo Nordisk i Sverige. Över en kopp kaffe på kontoret i Malmö pratade vi om ledarskap, det digitala arbetslandskapet och hur det kommer sig att hon stannat inom samma företag i drygt 18 år.

Läs mer »

Svenskarna och AI 2023

AI har blivit en allt större del av vår vardag. Enligt Svenskarna och internets senaste rapport har 3 av 10 svenskar använt ett AI-verktyg under det senaste året, och ChatGPT toppar listan över de mest använda verktygen.

Läs mer »
Sociala medier

Svenskarna och sociala medier 2023

Färska siffror från Svenskarna och internet visar hur vi i Sverige navigerar på sociala medier. TikTok ökar mest jämfört med i fjol, medan Facebook tappar mark. Yngre generationer har börjat omfamna plattformar som Roblox och Snapchat, medan äldre håller fast vid Facebook och Instagram.

Läs mer »
Robot i soffa

ChatGPT – din personliga inredningskonsult och matdetektiv

Funderar du på hur du ska inreda ditt nya vardagsrum, eller undrar du över ingredienserna i maträtten du har framför dig? I stället för att ringa en kompis kan du nu ta en bild, skicka den till ChatGPT och få mer information om vad bilden föreställer samt få förslag på möjliga åtgärder, såsom skräddarsydda inredningsförslag för just ditt rum.

Läs mer »
DNA i glasburk

Skratta bäst som skrattar för vetenskapen

Årets Nobelpris har väl inte gått någon förbi. Men har du koll på vem som tilldelats årets Ig Nobelpris? Priset som premierar forskning och skratt genom att dela ut pris till ansjovisens sexliv, forskare som slickar på stenar, strömförande bestick, baklängestalare, döda spindlar och uttråkade lärare.

Läs mer »

Säg hej till Linda

Sedan en månad tillbaka har vi en ny praktikant här på Relevans. Hon är inte bara blivande expert inom SEO, annonsering och analys, utan även ett kakmonster och stark som få.

Läs mer »

Din unika personlighet – en ren slump?

Länge trodde man att vår personlighet formades av arvet från våra föräldrar och den miljö vi växte upp i. Men det verkar inte vara hela sanningen. Ny forskning visar att det finns en tredje nyckelfaktor att beakta, nämligen slumpen.

Läs mer »
AI

Höstens hetaste AI-nyheter i korthet

Från att återuppväcka tystade röster till att stärka digital sanningsäkthet och vägleda en mer upplyst sjukvård. Vi vet att det cirkulerar mycket kring AI just nu. För att du ska slippa drunkna i nyhetsflödet har vi sammanställt höstens guldkorn.

Läs mer »