Små mirakel – resan mot föräldraskapet

Småmirakel.se

Ofrivillig barnlöshet är vanligare än många tror. Om ett heterosexuellt par som velat skaffa barn och haft oskyddat sex utan att bli gravida inom ett år, talar man om infertilitet. Men som tur är kan många få hjälp genom fertilitetsbehandling. Det finns även möjlighet att få hjälp som ensamstående tack vare donerade spermier.

Ferring är ett företag som har specialiserat sig på reproduktionsmedicin, och tillsammans med dem har vi utvecklat en sajt med syftet att minska stigmat och öka kunskapen kring ofrivillig barnlöshet. Här kan besökaren läsa om hela behandlingsförloppet vid IVF och insemination, få tips på fertilitetshöjande kost och ta del av personliga berättelser från människor som har genomgått fertilitetsbehandling.

Sajten bygger på ett befintligt danskt koncept, men Ferring behövde hjälp med att anpassa det till den svenska marknaden. Eftersom lagstiftningen skiljer sig åt länderna emellan behövdes ett gediget bakgrundsarbete innan vi kunde sätta pennan till pappret. För att skapa innehåll till sajten har vi bland annat intervjuat ett flertal experter inom området.

Så om du eller någon du känner är ofrivilligt barnlös och vill ha en djupare förståelse för situationen och vilken hjälp som finns att tillgå, kan vi varmt rekommendera smamirakel.se

Facebook
Twitter
LinkedIn