Säg hej till Maja!

Maja Ahnborg

Vi har en ny copywriter på Relevans! Maja Ahnborg är nyutexaminerad från Forsbergs, en reklamskola för blivande kreatörer och copywriters. Under sommaren gick flyttlasset från Stockholm till Malmö och numera sitter hon på en copystol hos oss.

Välkommen Maja! Berätta, varför valde du att bli copywriter?
– För att jag älskar ord. Språkintresset har alltid funnits hos mig – att läsa och skriva är en stor del av vem jag är. Tidigare läste jag litteraturvetenskap och jobbade parallellt med att bygga hemsidor på en internationell samlingssajt för olika auktionshus. När jag fick nys om Forsbergs copywriterutbildning kändes det helt rätt att skifta fokus och fokusera på innehåll istället.

Vad lockade dig till hälsonischen?
– Under min utbildning blev det tydligt att jag inte var särskilt intresserad av reklam med snabba köp och sälj som huvudsyfte. Jag gillar att nörda ner mig, göra ordentlig research, hitta kärnan och kommunicera ord som gör skillnad på riktigt. Därför tror jag att det passar mig jättebra att ha nischen som grund att stå på. Enligt mig är det dessutom mycket coolare att kunna något riktigt bra, än att veta lite om mycket.

– Vidare har jag ett personligt intresse för hälsa, som började när jag var 14 år och bestämde mig för att sluta äta kött. Det var främst ett beslut ur miljöhänsyn, men samtidigt frodades mitt hälsointresse. Numera är jag vegan och väldigt medveten om att fysisk aktivitet är direkt avgörande för att jag ska må bra. Att jag dessutom har en partner som pluggat näringslära gör att kost, hälsa och sjukdomar är ett ständigt pågående samtal i min vardag.

Och till Relevans?
– Det här verkar vara en snäll arbetsplats på många sätt. Det märks inte bara på personerna som jobbar här, utan också i arbetskulturen och hur företaget drivs. Jag föll för fokuset på medarbetarnas välmående och medvetenheten om hur väsentligt det är för att alla ska prestera sitt bästa.

Bortsett från det praktiska, vad tar du med dig från skolan in i arbetslivet?
– Hur mycket lättare det är att tänka tillsammans med andra än på sin kammare. Jag tycker också att det är mycket roligare att jobba än att gå i skolan. På en arbetsplats finns tydligare ansvarsområden och gemensamma ambitioner. Att plugga är lite som att ständigt vara i repetition, men det blir aldrig en föreställning.

Vilket projekt från studietiden är du extra stolt över?
– Under min praktik på GodEl fick jag ett skarpt uppdrag som gick ut på att upplysa allmänheten om att minska sin elförbrukning. Det ledde till Skruva ner, ett initiativ på Instagram som jag fick producera och projektleda. Då lärde jag mig att omvandla ganska tråkig information till lättsam kommunikation. Jag tror att tydlighet, igenkänning och humor är framgångsfaktorer för att väcka känslor och bli ihågkommen i bruset.

Slutligen, berätta något om dig själv. Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag springer mycket och är ute i naturen så ofta jag kan. Och så läser jag böcker. När jag är ledig vill jag helst vara i min mammas hus på Österlen. Att pyssla med huset, hjälpa till med renoveringar och vara fysiskt aktiv utomhus hjälper mig att fylla på med energi.

Namn: Maja Ahnborg
Ålder: 25
Innan Relevans: Pluggat litteraturvetenskap och copywriterprogrammet på Forsbergs Skola. Längre deltidsarbete på PR-byrå och GodEl.
Favoritmedicin: Alvedon är en supermedicin! Intygat av min bonusmamma som är överläkare. Och att springa.
Läser helst: I min bokhylla finns allt av Jonas Hassen-Khemiri. Några exemplar i dubbla upplagor.

Facebook
Twitter
LinkedIn