Säg hej till Suzanna & Daria

En ny webbsida för de med ureacykelrubbningar

Denna höst har vi förmånen att få stifta bekantskap med två flitiga studenter tillika praktikanter, Suzanna och Daria. Läs mer om vad de gör, både vid skrivbordet på Järnvägsgatan 11 och sina respektive skolbänkar.

Intervju Daria

Vad är det du pluggar, och varför?

– Jag läser mitt andra år på masterutbildningen i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Jag kommer från Ryssland ursprungligen och ville verkligen studera i Sverige, just på det här universitetet, med just denna inriktning.

Vad kan du jobba med efteråt?

– Jag är intresserad av art direction och branding. Men efter studierna kan jag även välja olika nischområden inom strategisk kommunikation: Internal communication; Crisis communication; Communication processes for branding; New media and modern democracy; Organisations and society; Public Diplomacy; Professionalism, expertise and ethics eller forskning inom kommunikationsvetenskap.

Varför sökte du dig till just Relevans?

– I juni sökte jag praktikplats för höstterminen. Relevans var bland topp fem på min lista. Det jag gillar är den kreativa inriktningen inom läkemedelskommunikation, som är helt nytt för mig. Antalet anställda tyckte jag också var lagom, jag ville verkligen känna mig som en del i ”familjen”.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?

– Jag vill få kunskap, erfarenhet och kunna bygga min portfolio. Jag vill också lära mig mer svenska. Redan nu känner jag att min svenska har blivit bättre. I slutet av min praktik vill jag kunna prata och skriva svenska ännu mer självsäkert.

Vad är det bästa med praktiken så här långt?

– Egentligen varje dag från början till slut. Rummen, interiörerna och rutinerna. Relevans har skapat en mysig familjekänsla. Klockan är 8, utanför är det mörkt, ljus står på bordet, det luktar färskt morgonkaffe. I gryningen vaknar alla sinnen. Efter att ha upplevt morgonens skönhet kan en produktiv dag börja. Jag delar gärna mina arbetsdagar med varma, kreativa och nyfikna själar. Jag gillar även måndagsmötena, som hålls i ett rum med utsikt över havet och fartygen. Det känns lite som en saga.

Kan du ge exempel på något nytt som du har lärt dig?

– Efter två månaders praktik har jag lärt mig mer om In Design, Photoshop, Illustrator, XD och har arbetat ut många idéer. Jag har till exempel varit med och arbetat med ett varumärke och dess designstrategi. Jag har bland annat lärt mig mycket om planering, utveckling av logotyper, fonts och färgpaletter. Jag lär mig ständigt nya perspektiv med hjälp av alla som jobbar här.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?

– Det är enkelt: jobba och njuta av livet. Jag vill fortsätta arbeta med art direction, visuell kommunikation, branding och designstrategi. Jag vill lära mig nya saker, utveckla mitt tänkande och skapa vackra och meningsfulla saker inom ramen för långsiktiga projekt. Jag skulle gärna vilja jobba på Relevans i framtiden.

Info

Namn: Daria Granina

Favoritmedicin: En bastu efter att ha hoppat i kallt vatten, en ingefärashot till middagen, hälsosam sömn och glädje är den bästa medicinen i världen. Dessutom har jag alltid Tigerbalsam, lakritssirap och andra trevliga natursaker i mitt medicinskåp.

Digitala favoriter: Allt är möjligt med Adobe

Oanad talang: Laga mat, fotografera och fotografera maten jag lagar

Favoritkaraktär från valfri film: Woody Allen i vilken Woody Allen-film som helst


Intervju Suzanna

Vad är det du pluggar, och varför?

– Jag läser en kandidat i Media och kommunikation. Programmet jag läser är en internationell bachelor på Berghs School of Communication. I programmet ingår fyra till sex terminer utomlands på någon av Berghs partnerskolor runt om i världen. Jag har valt Berghs australiensiska partnerskola Edith Cowan University i Perth, där jag kommer spendera fyra terminer. Utbildningen lockade mig för att jag alltid varit kreativt lagd och eftersom jag är en äventyrlig tjej som både har rest runt en hel del och bott utomlands. Därför var just en internationell utbildning ett naturligt val för mig. Kommunikation intresserar mig eftersom allt är kommunikation och för att det är livsviktigt i alla möjliga olika sammanhang. Kommunikation är även spännande eftersom det ingår så många olika komponenter som både gör helheten kreativ och metodisk på samma gång.

Spännande! Vad kan du jobba med efteråt?

– Det är en bred utbildning inom kommunikation, jag kan jobba med det mesta inom kommunikation. Jag skulle kunna bli allt från copywriter till produktionsledare.

Varför sökte du dig till just Relevans?

– Jag hittade Relevans genom en bekant som introducerade mig till byrån. Jag tyckte Relevans utmärkte sig med sin nisch, vilket gjorde mig intresserad. Jag blev även positivt överraskad av högklassiga case som jag hittade på hemsidan. Jag ville praktisera här dels för att utvecklas men främst för att få en inblick i hur det fungerar ute på en mindre och nischad byrå som Relevans.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?

– Jag testar det jag lärt mig på Berghs på en riktig arbetsplats. Praktiken ger mig samtidigt chansen att få känna efter vad det mer specifikt är som jag vill jobba med inom kommunikation i framtiden. Det viktigaste för mig är att ha roligt och lära mig samtidigt.

Vad är det bästa med praktiken så här långt?

– Det bästa med praktiken är alla härliga människor som jag fått chansen att träffa och samarbeta med. Alla är öppna, välkomnande och ödmjuka. Arbetsplatsen genomsyrar balans och relevans. Skämt och sido! Det absolut bästa är atmosfären och de människor som gemensamt bidrar till att skapa det här exceptionella arbetsklimatet.

Kan du ge exempel på något nytt som du har lärt dig?

– Jag har lärt mig att animera i Adobe After Effects. Utan att ha fått testa själv, men genom att iaktta har jag lärt mig hur ledarskap kan genomföras på ett sätt som jag själv strävar efter. Detta har stärkt min tro på att inspiration kommer från glädje och engagemang i det man arbetar med.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?

– Jag kommer som sagt att fortsätta med min kandidat vid Edith Cowan University i Australien. Därefter hoppas jag på att kunna förlänga mitt studentvisum till ett jobbvisum och vidga mina vyer inom kommunikationsbranschen internationellt. Blickar vi ännu längre fram så siktar jag på att komma tillbaka till Sverige. Jag skulle gärna arbeta på Relevans i framtiden.

Info

Namn: Suzanna “Sanna” Anzén

Favoritmedicin: Resorb med hallonsmak. Om det räknas som en medicin.

Digitala favoriter: Premier Pro och After Effects

Oanad talang: Jag bakar världens godaste lussekatter!

Favoritkaraktär från valfri film: Willy Wonka

Facebook
Twitter
LinkedIn