Obesitas – från fördom till sjukdom

Obesitas – från fördom till sjukdom

Idag lever en miljon vuxna och 150 000 barn i Sverige med sjukdomen obesitas, eller fetma som det också kallas. Trots det vet få att obesitas är klassat som en sjukdom – och ännu färre att tillståndet gör det svårt att gå ner i vikt på egen hand. Obesitas har dessutom länge varit förknippat med fördomar, stigmatisering och kunskapsbrister om den egna sjukdomen. På uppdrag av Novo Nordisk har vi på Relevans hjälpt till att förändra detta. 

Under konceptet Från fördom till sjukdom har vi tagit fram en rikstäckande informationskampanj som syftar till att öka kunskapen om obesitas. Med en omfattande annonsering i både print och digitala kanaler har vi lotsat den nyfikna in på patientsajten faktaomvikt.se. Webbplatsen är fri från både myter och moralkakor – här hittas bara fakta och vägledning för den som lever med obesitas.

Men projektet slutar inte vid sajten. Som vi nämnt i tidigare utskick har vi också tagit fram en podcast. Genom Obesitas – Ett viktigt samtal sprider vi kunskap om sjukdomen i olika medier, ökar trafiken till sajten via flera kanaler och säkerställer ett långsiktigt innehåll till projektet. I podden möter journalisten Susanna Dzamic olika gäster i ett samtal om obesitas. Lyssna gärna på avsnitten via tidigare nämnda patientsajt eller sök på Obesitas – Ett viktigt samtal där poddar finns. 

Facebook
Twitter
LinkedIn