4 fördelar med djurvänliga kontor

Obesitas – från fördom till sjukdom

Sedan rekommendationen att arbeta hemifrån togs bort den 29 september kommer allt fler att återgå till sina arbetsplatser. Under pandemiåret har samtidigt många blivit hundägare – och flera arbetsplatser står inför beslutet att tillåta fyrbenta vänner eller inte.

I en ny undersökning med 500 amerikanska chefer uppger sex av tio företag i USA att de vill göra kontorslivet mer flexibelt för sällskapsdjursägare efter pandemin. Undersökningen är utförd av Banfield Hospital, som ägs av Mars Inc. Resultaten visar också att en av två i generation Z och en av tre millennials överväger att söka andra jobb efter pandemin om arbetsplatsen inte välkomnar husdjur. I undersökningen har man inte tagit hänsyn till eventuella allergier, vilket är värt att betona att det såklart har betydelse.

Här poängteras fyra fördelar med fyrbenta medarbetare:

  • Minskar stress och ångest. Djurägare slipper ha dåligt samvete över att ha lämnat sitt husdjur ensam hemma, och hunden eller katten får istället sällskap under större delen av dygnet.
  • Bättre fokus och hälsa. Medarbetare som tar en promenad med sin hund under lunchen får både mental avkoppling och fysisk aktivitet, vilket förbättrar deras fokus på arbetet under övrig tid.
  • Främjar sociala interaktion. Hundar och katter fungerar som sociala länkar mellan människor och ökar interaktionen mellan medarbetare på kontoret.
  • Ökar lojaliteten. Anställda som upplever att de har en bra balans mellan arbete och privatliv är ofta mer lojala till sin arbetsgivare och får högre arbetsmoral.
Facebook
Twitter
LinkedIn