Säg hej till Miranda!

Miranda SchmitzRebecka har gått på mammaledighet – igen. Därför har vi tagit in en riktigt “rising star”. Den här gången är det ingen mindre än Miranda Schmitz som tagit den lediga stolen vid copy-kontrollpanelen. På tal om rising star förresten, Miranda är alldeles nybakad från copyutbildningen på Forsbergs skola, där en av hennes lärare rekommenderade henne för oss. Sagt och gjort.

Miranda, som ny i branschen är vi förstås nyfikna på att veta hur det känns att börja jobba!

– Det känns väldigt kul, kort sagt. Att äntligen få möjlighet att utföra mitt yrke på riktigt känns 90 % spännande och kul och 10 % läskigt. Det ska bli spännande att testa mina kreativa superkrafter, idé och text, på daglig affärsmässig basis. Det är också kul att ha ett självvalt yrke. Tidigare körde jag truck. Inget ont om jobbet i sig, men jag gjorde det egentligen bara för pengarna.

De två åren på Forsbergs i Stockholm gick snabbt. Dagarna var ofta intensiva, klassen tätt sammansvetsad av dygnslånga workshops och vingarna ordentligt utprovade under två praktikperioder. Och Skåne lockade.

– Att lämna Stockholm som stad och flytta tillbaka till Malmö var ganska lätt. Det svåra var förstås att lämna alla människor jag lärt känna. Under skoltiden var jag ofta hemma i Malmö, som alltid varit lite av en fristad. Och det är den ju fortfarande eftersom jag pendlar till Helsingborg. Jobb i HBG, fritid i Malmö. En bra kombination.

Namn: Miranda Schmitz
Ålder: 23
Före Relevans: Forsbergs skola, truckförare i Norge, Mediegymnasiet i Malmö.
Favoritmedicin: Antihistamin. Absolut nödvändigt för att överleva pollensäsongen.
Favoritord: Sommarnatt

Facebook
Twitter
LinkedIn