Säg hej till Linda

Linda Johansson

Sedan en månad tillbaka har vi en ny praktikant här på Relevans. Hon är inte bara blivande expert inom SEO, annonsering och analys, utan även ett kakmonster och stark som få. Vi säger hej till Linda!

Vad är det du pluggar, och varför?
Jag läser min sista termin i online marknadsföring i Malmö. Där får man lära sig många olika saker, bland annat annonsering i sociala medier och Google, analys av annonser och trafik, konverteringsoptimering, sökmotoroptimering, lite kodning och webbanalys. Tidigare har jag läst en kandidat i mediakommunikationsvetenskap, vilket var väldigt teoretisk. Därför valde jag att läsa vidare för att få lite mer praktisk kunskap och bli redo för arbetslivet.

Vad kan du jobba med efteråt?
Det finns många olika titlar inom SEO, annonsering och sociala medier. Men om jag får bestämma själv vill jag jobba med SEO, strategi och annonsering inom något samhällsnyttigt. Jag tycker om att hitta sätt att nå ut till människor genom just det strategiska och analytiska.

Varför sökte du dig till Relevans?
För mig är det viktigt att arbeta med något som är viktigt på riktigt. Sedan fick jag höra om Relevans och att det finns en härlig atmosfär här, till exempel att alla tränar och äter frukost tillsammans. Att jag tackade ja beror till stor del på att Olof och Berth är så trevliga. Det märks att alla trivs här på Relevans och att man verkligen bryr sig om sina anställda.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
Jag hoppas få lära mig mer om SEO, annonsering och olika verktyg. I skolan är det så lätt att man lär sig saker på pappret, men att sedan göra det på riktigt blir svårare. Genom min praktik vill jag fördjupa mina kunskaper och sänka tröskeln mellan skola och arbete.

Du har redan varit här i fyra veckor, vad har varit det bästa med praktiken hittills?
Godis på torsdagar! Och att ha möjlighet att träna under lunchtid, vilket ger mig mer tid om kvällarna eftersom jag verkligen inte är en kvällsperson. Ska vi vara lite mer seriösa är det bästa att jag får vara med och påverka innehållet under min praktikperiod och att jag har fått utveckla mina kunskaper i programmet InDesign genom att faktiskt sitta ner med någon som jobbar med det. Tidigare har jag fått lära mig olika program på egen hand. Och såklart att alla är så trevliga och välkommande.

Linda Johansson

Favoritträning:  Styrketräning och spinning.
Favoritgodis:  Jag gillar inte godis, jag är mer en kakmänniska… eller jag älskar choklad!
Favoritmedicin: Ipren.
Digitala favoriter: InDesign och Photoshop är jättekul.
Bästa resmål: Nya Zeeland.

Facebook
Twitter
LinkedIn