Säg hej till Fredrik!

Fredrik

Han packade sina väskor och reste hela vägen från Jönköping för att få möjligheten att tillämpa sina teoretiska kunskaper i praktiken. Trots att han bara har varit hos oss i en vecka kunde vi inte hålla oss från att ställa några nyfikna frågor. Vem är personen bakom praktikantfasaden?

Vad är det du pluggar, och varför?
Grafisk design och webbutveckling på Jönköping University. Jag är väldigt logiskt lagd och gillar att lösa problem. Programmering är kul, men samtidigt gillar jag estetik, så när jag hittade det här programmet som hade båda delarna så kändes det rätt. Det är ett brett program som ger mig en inblick i båda delarna av produktionsteamet, i stället för att designteamet gör sin del i sin hörna och programmerarna i sin. Det kan bli problematiskt om man inte jobbar intill varandra. Personligen är jag mer intresserad av design och tycker att det är roligast. Många programmerare är väldigt tekniskt lagda och bryr sig inte om det estetiska, men för många användare är det visuella väldigt viktigt oavsett hur välprogrammerat det är.

Intressant! Vad kan du jobba med efteråt?
Jag kan bli grafisk formgivare och jobba digitalt med logotyper, branding och så vidare. Men jag kan även jobba med UX/UI, som UX-forskare eller front-end utvecklare.

Varför sökte du dig till just Relevans?
Jag jobbar med både programmering och design, men det är framför allt min estetiska förmåga som jag vill utveckla. Jag behöver vägledning och vill lära mig av designproffs. Tidigare gick jag igenom flera olika byråer och då var Relevans en av dem som stack ut. Jag kollade främst på hemsidan och såg professionalism i utseendet, som typsnitt, färger och marginaler mellan olika objekt. Snygg branding från er visar ju att ni kan göra det för andra. Det fick mig att vilja lära mig av er.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
Jag vill bygga upp en erfarenhet av många olika saker. Testa på mycket. Utveckla mina förmågor och få feedback på det jag gör. Det saknas ibland i skolan nämligen. Men i arbetslivet får man feedback hela tiden. Sen vill jag få en inblick i reklambranschen och hur ni jobbar.

Vad har varit det bästa med praktiken hittills?
Arbetsmiljön. Det är en avslappnad men fokuserad miljö. Man märker att folk är fokuserade på det de gör men det är ändå musik i bakgrunden, folk pratar med varandra, skrattar och sånt. Kontoret ligger centralt i stan, på högsta våningen med fin utsikt. Alla är väldigt snälla och trevliga. Sen har jag fått designa en logotyp som kunden gillade. Det var kul!

Favoritreklam: Udda japansk reklam i allmänhet
Favoritmedicin:
Alvedon
Digitala favoriter: Photoshop, Illustrator, YouTube Analytics, Sony Vegas, Apex Legends
Oanad talang: Jag kan tricksa med min balisong (träningskniv)

Facebook
Twitter
LinkedIn