Lärdomar från Ad World om sociala medier

Adworld

För att öka räckvidd och synlighet på sociala medier är det viktigt att återanvända innehåll på flera plattformar. Däremot är det inte riktigt så enkelt som att bara ”kopiera och klistra in”.

Här är 3 snabba tips på hur du optimerar ditt innehåll för tre av de största plattformarna:

  • TikTok – skriv korta och fängslande bildtexter, lägg till sökbara undertexter och göm dem gärna eller gör dem mindre synliga. I stället för ”länk i bio” kan du uppmuntra dina följare att kommentera, tagga eller remixa.
  • Instagram – i stället “länk i bio” kan du uppmuntra användare att skicka DM till dig, som du hanterar med hjälp av en chattbot. Fokusera på starka rubriker som lockar till klick, och publicera inte Reels som är längre än 90 sekunder.
  • Twitter – se till att din bildtext inte är längre än 280 tecken. Om du delar en bild i en tråd, håll dig till ett 2:1-format. Texttrådar presterar i allmänhet bättre än grafiska inlägg.

 

Men som vi alla är smärtsamt medvetna om är det inte alltid lätt att sticka ut i mediebruset. För att lyckas fängsla målgrupper med korta uppmärksamhetsspann (inte minst generation Z) finns det tre effektiva sätt att göra det på:

  • Skapa en exklusiv och personlig upplevelse – få din målgrupp att känna sig speciell.
  • För människor samman – ge dem inte bara värdet av din tjänst utan en gemenskap att vara en del av.
  • Var användbar och rolig – ge konkreta råd och se till att alltid underhålla din publik.

 

Under årets upplaga av Ad World, en global konferens om marknadsföring och reklam, diskuterades många intressanta ämnen. Mycket känns säkert bekant sen tidigare, men goda råd tål att upprepas. Just i år låg tonvikten framför allt på det glödheta ämnet AI, men det är ett ämne som förtjänar en egen artikel vid ett senare tillfälle.

Facebook
Twitter
LinkedIn