Så maximerar du företagets närvaro på LinkedIn

LinkedIn

I dagens osäkra ekonomiska klimat är det viktigare än någonsin att satsa på marknadsföringen snarare än att skära ner på resurserna. Marknadsföringsfrågan behöver ges större utrymme internt på företaget, inte bara inom marknadsavdelningen, utan gärna hela vägen upp till ledningsgruppsnivå. Bra kommunikation skapas inte i ett vakuum. Här har vi sammanställt åtta tips som hjälper dig och kollegorna att lyckas med företagsprofilen på LinkedIn.

Ett första intryck varar
Ett företags LinkedIn-profil ska vara allt annat än statisk och trist. Tänk på det som ett inbjudande hem som ska väcka nyfikenhet och intresse hos de som “stiger in”. Ett starkt första intryck kommer garanterat att få fler att vilja följa ert företag.

Allt bör inte handla om dig
Byt ut överflödigt bruk av “vi” och “oss” mot ”du”. Ingen vill följa någon som bara pratar om sig själv. I stället för att säga “vi gör X”, prova ”du får Y”. Det är ett enkelt sätt att väcka mer nyfikenhet.

…eller dina produkter
Ett ensidigt fokus på produkter och tjänster räcker inte långt. Fundera i stället på hur innehållet kan identifiera och lösa potentiella kunders problem, samtidigt som det uppfyller deras individuella behov och önskemål.

Ta inte följarna för givet
En aktiv närvaro på LinkedIn är inget man bör kompromissa med. Genom att regelbundet interagera med era följare och dela relevant innehåll, bygger ni starka och förtroendefulla relationer.

Ha en plan (och håll dig till den)
En genomtänkt och strukturerad innehållsplan är ett ovärderligt verktyg för att undvika stress och sporadiskt innehållsskapande. Dessutom måste det få ta tid att arbeta fram innehållsplanen. Det är trots allt en engångsinvestering.

Ensam är inte stark
Marknadsföring bör inte vara en isolerad uppgift för enbart marknadsavdelningen. Genom att aktivt involvera hela företaget ökar ni både genomslagskraft och räckvidd för era kampanjer.

Fakta trumfar magkänsla
Gissa inte! Det är viktigt att sätta upp rätt mätpunkter och anpassa sin marknadsföringsstrategi därefter. Genom att använda verktyg som LinkedIn Insight Tag, kan ni få djupare insikt i era målgruppers beteenden och preferenser.

Ombyte förnöjer
I en bransch där förändring är den enda konstanten, är det viktigt att ständigt vara på jakt efter nya och förbättrade strategier. LinkedIn uppdaterar sina algoritmer med jämna mellanrum, så att vara villig att förnya och anpassa dina taktiker är nyckeln till framgång.

Facebook
Twitter
LinkedIn