I väntan på att vänta barn

OFRIVILLIG BARNLÖSHET / FERRING
Uppdrag
Patientmaterial i syfte att förbereda ofrivilligt barnlösa på den känslosamma resan som en assisterad befruktning kan innebära. Materialet togs fram för Ferring Pharmaceuticals, som är specialister på IVF-behandling.

Bakgrund
Idag räknar man med att ungefär 10–15 % av alla par som vill ha barn kan behöva få hjälp i olika utsträckning. Att försöka bli med barn med hjälp av assisterad befruktning kan liknas vid att snabbspola sig igenom alla känslor en människa upplever under sin levnadstid. Man granskas, analyseras och blottar sig själv och det mest privata. Och vem kan bättre berätta om den snårfyllda resan, än en som själv gått igenom den?

Lösning
Någon som vet vad längtan efter ett barn kan innebära för känslorna är Anna Hansson. Hon har skapat figurer med personligheter som baseras på hennes erfarenheter; Hoppet, Statistiken, Skräcken är bara några av hennes ofrivilliga vänner. För att stötta, stärka och skapa igenkänning hos andra i liknande situation samlade vi Annas ofrivilliga vänner och känslor i en broschyr, tillsammans med tips och råd från en legitimerad psykolog.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta:
Sophia André Klingspor
042-400 48 83
sophia@relevans.net
Det senaste inom hälsa, life science och kommunikation.

Följ oss på sociala medier

Relevans Strategi & Kommunikation

Järnvägsgatan 11
Box 1371 , 251 13 Helsingborg
+46 (0)42 400 48 80
hej@relevans.net
Privacy policy