4 fördelar med djurvänliga kontor

Obesitas – från fördom till sjukdom

Sedan rekommendationen att arbeta hemifrån togs bort den 29 september kommer allt fler att återgå till sina arbetsplatser. Under pandemiåret har samtidigt många blivit hundägare – och flera arbetsplatser står inför beslutet att tillåta fyrbenta vänner eller inte.

I en ny undersökning med 500 amerikanska chefer uppger sex av tio företag i USA att de vill göra kontorslivet mer flexibelt för sällskapsdjursägare efter pandemin. Undersökningen är utförd av Banfield Hospital, som ägs av Mars Inc. Resultaten visar också att en av två i generation Z och en av tre millennials överväger att söka andra jobb efter pandemin om arbetsplatsen inte välkomnar husdjur. I undersökningen har man inte tagit hänsyn till eventuella allergier, vilket är värt att betona att det såklart har betydelse.

Här poängteras fyra fördelar med fyrbenta medarbetare:

  • Minskar stress och ångest. Djurägare slipper ha dåligt samvete över att ha lämnat sitt husdjur ensam hemma, och hunden eller katten får istället sällskap under större delen av dygnet.
  • Bättre fokus och hälsa. Medarbetare som tar en promenad med sin hund under lunchen får både mental avkoppling och fysisk aktivitet, vilket förbättrar deras fokus på arbetet under övrig tid.
  • Främjar sociala interaktion. Hundar och katter fungerar som sociala länkar mellan människor och ökar interaktionen mellan medarbetare på kontoret.
  • Ökar lojaliteten. Anställda som upplever att de har en bra balans mellan arbete och privatliv är ofta mer lojala till sin arbetsgivare och får högre arbetsmoral.

Följ oss på sociala medier

Relevans Strategi & Kommunikation

Järnvägsgatan 11
Box 1371 , 251 13 Helsingborg
+46 (0)42 400 48 80
hej@relevans.net
Privacy policy