När migränen kommer mellan en själv och livet

Migrän

Migrän är en neurologisk sjukdom som drabbar nästan 13 % av Sveriges befolkning. Det är en sjukdom som ofta sätter käppar i vardagshjulet för den drabbade, och i vissa fall kan det kännas som att sjukdomen tar över ens liv och hindrar en att leva fullt ut.

Lundbeck har specialiserat sig på terapiområdet migrän, och tillsammans med dem utvecklade vi en sajt som syftar till att ge besökaren en djupare förståelse för sjukdomen. Här kan man hitta allt från experttips om behandling och förebyggande åtgärder, till personliga berättelser från människor som lever med migrän. Sen lanseringen av sajten har vi även kört en Google Ads-kampanj för att så många som söker efter relevant information ska kunna hitta den. Statistiken vi fick därifrån visade tydligt att det fanns ett stort intresse hos allmänheten att lära sig mer om sjukdomen.

Men för att presentera sajten för den bredare allmänheten skapade vi även en parallell SoMe-kampanj. Med konceptet “Kommer migrän mellan dig och livet?” ville vi påminna människor om de hinder som migrän kan orsaka i vardagen, vilket kan handla om allt från att tvingas ställa in en efterlängtad fest till att missa en viktig fotbollsmatch. Annonserna publicerades på Facebook och Instagram i stories-format och skildrade olika typer av vardagsaktiviteter som kan utebli på grund av migrän.

Så om du eller någon du känner lever med migrän och vill ha en bättre förståelse för sjukdomen, kan vi varmt rekommendera alltommigrän.se

Facebook
Twitter
LinkedIn