Eftermiddagsträning – din biljett till ett längre liv

Eftermiddagsträning

Ny forskning avslöjar att eftermiddagsträning kan förlänga livet. Kanske är det dags att se över dina träningsrutiner för att få ut det mesta av varje svettig sekund?

Över 90 000 män och kvinnor deltog i studien som nyligen publicerades i Nature Communications. Resultatet visar att personer som tränade mellan kl. 11 och 17 hade en lägre risk för förtida död från hjärtsjukdomar och andra orsaker (utom cancer) än de som tränade före kl. 11 eller efter kl. 17. Dessutom sammanföll eftermiddagsträning med den tid på dagen då risken för hjärtattacker var som lägst, särskilt för män och äldre.

Men om morgonträning är din grej så är det inte heller fel. Studier visar att morgonträning kan vara mer fördelaktigt för att maximera fettförbränningen. Det viktigaste är att vara aktiv under dagen och hitta en träningsrutin som fungerar för dig. Den optimala träningstiden beror därför såklart på dina mål och preferenser. Vare sig du vill bränna fett på morgonen eller sträva efter ett längre liv med eftermiddagsträning, kommer regelbunden träning att göra underverk för din hälsa och livslängd.

Här kan du läsa mer om studien >

Facebook
Twitter
LinkedIn