Hej igen Cecilia!

Cecilia Lindehoff

Några av er kanske känner igen vår senaste rekrytering? Tidigare har Cecilia varit kreatör både hos oss och på Malmöbyrån KAN, men nu axlar hon en ny roll på Relevans som projektledare med digitalt fokus. Välkommen tillbaka, Cecilia!

Det är tre år sedan du lämnade Relevans. Vad har hänt sen sist?
– På ett personligt plan är det största att jag har fått barn. Det är en stor omställning och såhär i efterhand känner jag mig stark och grym som fixat det. Men om vi ska prata jobb har jag varit involverad i flera roliga projekt de senaste åren. Till exempel har jag gjort en kampanj för 1177 som riktade sig till gravida och småbarnsföräldrar i Skåne – passande nog pågick arbetet under min egen graviditet. Ett annat, icke-barnrelaterat, projekt som jag är stolt över är lärplattformen Digiteket. Den utvecklades på uppdrag av Kungliga biblioteket och används av bibliotekspersonal över hela Sverige som vill fördjupa sina digitala kunskaper. Dessutom vann plattformen nyligen Internetstiftelsen och Källkritiksbyråns utmärkelse Det gyllene förstoringsglaset. Så kul!

Nu går du från kreatör till projektledare. Varför?
– Efter över 10 år som kreatör insåg jag att jag ville få utlopp för min kreativitet på andra sätt. Dessutom har jag alltid föredragit att jobba väldigt strategiskt. Så, när Berth och Sophia frågade om jag ville ha jobbet kändes det som rätt tillfälle att ta steget. Nu ska det bli spännande att implementera allt jag lärt mig av stora digitala kampanjer inom konsumentreklam i hälsonischen.

På tal om det. Hur känns det att vara tillbaka i hälsonischen?
– Kul! Jag är ju en nörd som gillar att jobba med projekt där man måste lära sig saker på djupet för att klara uppdraget. Och till skillnad från vanlig konsumentreklam har våra samarbeten ett högre syfte än att bara sälja, vilket jag tycker om.

Om vi ska blicka framåt då, vilka trender ser du?
– Till skillnad från för tre år sedan märks att fler läkemedelsföretag vågar kommunicera digitalt. Med tanke på fake news-tiden vi lever i kommer det att bli allt viktigare att äga sin information på internet. Vi kommer även att märka av vissa nya reklamtrender som uppstått under pandemin – nu har man mer tid att konsumera längre content, vilket ställer högre krav på edutainment. Alltså underhållning med ett undervisande syfte. Behovet av att knyta an till andra människor digitalt har också blivit allt viktigare, en trend som i allra högsta grad är applicerbar på hälsosegmentet. Kanske till andra med liknande upplevelser eller varför inte någon med samma sjukdom?

Slutligen, berätta något om dig själv. Vad gör du när du inte jobbar?
– Ja du, nu för tiden gör jag mest mellis i tid och otid. Och har på mig fotriktiga skor. Om någon läsare sitter inne på bra mellanmålstips för en ettåring får ni gärna höra av er till mig!

Namn: Cecilia Lindehoff
Ålder: 33
Favoritmedicin: Räknas beautyprodukter? Favoriserar allt som ger mig glow.
Digital favorit: Allt som synkar sömlöst och gör svåra saker smidigt. Och Face ID – gud vad jag älskar det!

Facebook
Twitter
LinkedIn