Hälsoteknik – hetare än hetast

Google LensGodiskrossande och ordfightande i all ära, men när modern teknik (och 36 % av Googles riskkapitalssektions investeringar) hamnar i händerna på orädda medicinvisionärer, kan livet förändras på riktigt.

Google gör just nu en rekordstor satsning på hälso- och life science-området. En satsning som till stor del drivs av två nyckelpersoner vid namn Raymond Kurzweil och Andrew Conrad. Kurzweil är den futuristiske utvecklingschefen på Google som brukar kallas för en modern Thomas Edison. Hans ståndpunkt är tydlig – det är onödigt att människor dör. Andrew Conrad med ett förflutet på Dole, ingår i det topphemliga projektet Google X där han leder företagets separata forsknings- och utvecklingsenhet.

Morgondagen är här
Ett av Googles mål med sina stora investeringar är att vården ska gå från en reaktiv till proaktiv instans där man kan upptäcka sjukdomar i god tid. Google X ligger redan bakom en kontaktlins som kan hjälpa diabetiker genom att mäta kroppens glukosnivå i ögats tårvätska. Dessutom har man utvecklat ett armband som upptäcker cancerceller så fort de uppträder, en uppfinning man hoppas ska bidra till att kunna behandla cancer mer effektivt inom en ganska snar framtid.

Så även om vi ibland (ganska ofta?) tycker att det är läskigt att storebror Google ser oss, så är vi ändå glada när brorsan är av det omhändertagande slaget som varnar för farligheter och begynnande sjukdomar. Eller?

Källa: Dagens Medicin

Facebook
Twitter
LinkedIn