En bild säger mer än tusen ord

GrisGamla sanningar och nya fakta

Vi skäms inte för att säga det: vi blir fortfarande imponerade och ibland lite vimmelkantiga av hur fort utvecklingen går och hur många lika häftiga som användbara prylar, metoder, verktyg och kanaler som ständigt dyker upp. Men, med det sagt – vissa gamla sanningar kommer alltid att finnas. Här följer 5 gamla käpphästar som kommer klara sig helskinnade även i nya faktas sken.

Förra årets trend med stort T var content marketing, vilket inte alls bara behöver innebära att man skriver annonser som ska se ut som redaktionell innehåll. Det handlar allt mer om att bjuda på ett bra innehåll, att ge mottagaren användbar information och ett relevant budskap och därigenom skapa engagemang. Just engagemanget är målet förstås. En engagerad mottagare som känner sig delaktig är snabbaste vägen till ett starkt varumärke. Gammal sanning 1: Ett varumärke är aldrig starkare eller svagare än mottagarens uppfattning. Och när vi ändå håller på, Gammal sanning 2: Ett varumärke byggs i kundernas medvetande vare sig vi vill eller inte. Det är ingenting man som varumärkesägare kan stänga av när det passar.

Under slutet av 2014 har content marketing-genren gått från ord till alltfler bilder och fått ett nytt trendigt syskon – visual content – som, enligt statistiken, skapar större intresse och vilja att sprida budskapet.

När Socialbakers.com kartlade inlägg på mer än 30 000 olika varumärkessidor på Facebook såg man att 87 % av inläggen som innehöll bild ledde till någon form av interaktion. Det modiga procenttalet ska jämföras med inlägg som bara innehåller länkning och status. Där ledde enbart mellan 2 och 4 % till interaktion. Gammal sanning 3: Lita på statistik…. Samma solklara övertag har inlägg med bilder på övriga sociala medier. På Twitter re-tweetas inlägg med bild 150 % mer än inlägg utan bild. Gammal sanning 4: …men se till att du förstår den.

Att visa sitt budskap med en bild har visat sig vara en tydlig framgångsfaktor för B2B-företag som är aktiva på nätet. Vissa evangelister menar att uppåt 70 % av B2B-marknadsföringen under 2015 kommer att handla om visual content. Bland annat kommer webinars, infographics, fallstudier och det gamla hederliga blogginlägget få en starkare visuell kostym. Gammal sanning 5: Det där med att sminka en gris. Se till att innehållet är sådant som kunden vill ha.

Facebook
Twitter
LinkedIn