Från fördom till sjukdom

OBESITAS / NOVO NORDISK
Uppdrag
Rikstäckande upplysningskampanj om sjukdomen obesitas.

Bakgrund
Obesitas, eller fetma som det också kallas, är en kronisk sjukdom som ca 1 miljon vuxna och 150 000 barn i Sverige lever med. Ändå vet få vad det är, och ännu färre vad som skiljer sjukdomen från tillståndet övervikt. Dessutom är obesitas fortfarande förknippat med fördomar och felaktiga fakta. Det vill Novo Nordisk bidra till att förändra.

Lösning
Under konceptet Obesitas – från fördom till sjukdom upplystes svenskarna med fakta. Inga uppläxningar eller moralkakor, bara den senaste forskningen i intresseväckande budskap. Upplysningskampanjen gick i print, utomhus, sociala medier och på webben.

Kampanjen ledde till webbplatsen faktaomvikt.se. Sajtens innehåll är framtaget i syfte att sprida fakta och bekräfta obesitas som en sjukdom. Det görs via bland annat artiklar, filmer och podcasten Obesitas – Ett viktigt samtal. Där träffar programledaren och journalisten Susanna Dzamic olika gäster i syfte att öka intresset och förståelsen för sjukdomen. Genom samtal med bland annat politiker, vårdpersonal och personer som lever med obesitas belyser poddavsnitten sjukdomens allvar utifrån flera olika perspektiv.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta:
Sophia André Klingspor
042-400 48 83
sophia@relevans.net
Det senaste inom hälsa, life science och kommunikation.

Följ oss på sociala medier

Relevans Strategi & Kommunikation

Järnvägsgatan 11
Box 1371 , 251 13 Helsingborg
+46 (0)42 400 48 80
hej@relevans.net
Privacy policy