En nischad väg till framgång

Dagens breda utbud av information gör oss mer och mer selektiva. Vi vänder oss först och främst till självvalda kanaler och bekanta källor. Ett beteende som kan ge tidskrifterna en chans att överleva trots digitaliseringen.

Informationen vi möts av idag når oss huvudsakligen på sociala medier, och är till stor del självvald (eller åtminstone intresserelaterad). Aktivt väljer vi att gilla och ta emot uppdateringar från personer, organisationer och företag som på något sätt tilltalar oss. Det gör att våra kanaler ständigt anpassas efter egna intressen och uppfattningar. Med den möjligheten i bakfickan, blir det naturligt att samma personliga bemötande förväntas av en tidskrift. I Dagens Media siar Magnus Kempe, trend- och omvärldsanalytiker på Kairos Future, att de tidskrifter som håller sig till en nisch har en chans att överleva i det digitaliserade samhället. Hemligheten för att nå fram är att vara en del av det här skräddarsydda informationsflödet – fast i verkligheten.

I den tidskrift som är nischad, ser Kempe potential och möjligheter. De når en målgrupp med ett gediget intresse, som i sin tur kan bli en hjälp att stärka varumärket utanför kundkretsen. När ett företag väljer att specialisera sig inom ett område utstrålar det trygghet och självförtroende, vilket ökar chanserna att upptäckas och expandera. Nischen står för en stark själ och oslagbar kunskap inom sitt område. På så sätt blir företaget både en säker källa och ett förstahandsval. Varför vända sig till någon annan, om det finns någon som vet bäst?

En väg till framgång som är applicerbar på fler företag än bara tidskrifter, om ni frågar oss.

Facebook
Twitter
LinkedIn