Cellsortering

CELLSORTERING / ADACOLUMN / ADACYTE
Bakgrund
Den medicintekniska behandlingen Adacolumn sorterar bort inflammatoriska celler (vita blodkroppar) som driver på inflammationen i tarmen vid IBD (ulcerös kolit och Crohns sjukdom). På så vis ges tarmen en chans att återhämta sig och läka. I vår senaste kampanj för Adacolumn riktade vi oss till vården och till läkare som behandlar patienter med IBD.

IBD behandlas oftast med läkemedel, men det finns ett alternativ: Adacolumn, så kallad granulocyt- och monocytadsorptionsaferes. En teknik som uppfanns av japanska forskare för över 20 år sedan.

Uppdrag
Kunden Adacyte efterfrågade en ny kampanj som anspelar på det unika med produkten.

Lösning
Vid IBD angriper kroppens eget immunförsvar tarmen, vilket skapar en kronisk inflammation. Dessa inflammatoriskt aktiva celler finns till stor del i blodet. Genom att låta blodet passera genom en kolonn (själva Adacolumn-kolonnen) kan man sortera bort många av dessa celler. De fastnar på särskilda kulor gjorda av cellulosa. När blodet passerat genom kolonnen återvänder det till kroppen, med betydligt färre inflammatoriska celler, och tarmen får en chans att återhämta sig. Så, precis som att vi källsorterar för en bättre miljö, kan vi cellsortera för en bättre tarmmiljö. Behandlingen har dessutom ingen påverkan på immunförsvaret eftersom det bara är de inflammatoriska cellerna som sorteras bort. Se exempel nedan på annonser och DR (direktutskick). Du kan även läsa mer på fattaibd.se.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta:
Sophia André Klingspor
042-400 48 83
sophia@relevans.net
Det senaste inom hälsa, life science och kommunikation.

Följ oss på sociala medier

Relevans Strategi & Kommunikation

Järnvägsgatan 11
Box 1371 , 251 13 Helsingborg
+46 (0)42 400 48 80
hej@relevans.net
Privacy policy