Välkommen ombord på toaletten!

I Sverige lider hela 800 000 personer av överaktiv blåsa och inkontinens. Men trots att problemet är vanligt vet få hur man ska ta tag i det och många av de drabbade väljer att lida i tysthet. Tillsammans med läkemedelsföretaget Astellas Pharma bestämde vi oss för att minska tabut kring ämnet – med ett toalett-tåg!

blasantag1

Just nu rullar ett lite annorlunda tåg i Stockholms tunnelbana, som en del av Astellas Pharmas informationskampanj om överaktiv blåsa. Tågets syfte är att öka kunskapen hos allmänheten samt få fler drabbade att våga söka hjälp. För den som lider av överaktiv blåsa och inkontinens handlar mycket i vardagen om toaletter, då besvären resulterar i ett behov av plötsliga toalettbesök och en ständig oro över att hinna fram i tid. En problematik vi valt att uppmärksamma för att skapa igenkänning hos vår målgrupp. Att skynda till toaletten är ingen långsiktig lösning för den med överaktiv blåsa – men i det här fallet kan det vara en bra bit på vägen.

Blåsan kampanj 2

Tåget har nämligen bytt skepnad på både in- och utsida för att likna en riktig toalett. I vagnarna möts resenärerna inte bara av den nya badrumsinredningen, utan även olika skyltar som informerar närmare om problemet. Här berättar vi hur man kan gå tillväga för att bli hjälpt, och den som känner igen sig hänvisas vidare till blåsan.se samt olika mottagningar i Stockholmsområdet. Toaletten kommer att rulla vidare på den gröna linjen till och med den 17/1–16 – under tiden håller vi tummarna att fler drabbade tar mod till sig att kontakta vården!

Facebook
Twitter
LinkedIn