Stärk ditt varumärke – 5 steg

Tips

Insikt
Grunden till all kommunikation bör vara en insikt. På vilket sätt sticker ditt varumärke ut? Många gör i stället tvärtom, börjar med att sätta en strategi. Men om man från början bestämmer sig för att utgå från en digital strategi så kommer man att arbeta för att hitta svaren som bekräftar att det är rätt väg att gå. Och då har man låst in sig i ett hörn, innan man ens har börjat arbeta.

Var bäst i världen
Marknadsföring handlar om att få konsumenten att välja just ditt varumärke. Positionering handlar om att definiera hur varumärket är bäst i världen på att leverera ett visst värde. Se till att skapa det där lilla extra som får konsumenten att välja just ditt varumärke genom att utgå från tre frågor:

  • Vem riktar vi oss till? (Vem är konsumenten)
  • Can we walk the walk? (Varumärkets löfte)
  • Varför är vårt erbjudande bättre/annorlunda? (Konkurrens)

Less is more
Inom all kommunikation gäller det att hålla budskapen enkla och tydliga. Något som kan vara svårt i dagens digitala landskap där vi ständigt översköljs av nya budskap.

Konsekvent och relevant i en föränderlig värld
Som varumärke gäller det att vara konsekvent, även om landskapet runt omkring förändras. Men det gäller också att hela tiden ta hänsyn till samhällets utveckling, fastna inte i gamla hjulspår, våga utvecklas med tiden, och håll dig relevant. I dagens samhälle är inte konkurrenterna bara de direkt uppenbara inom samma kategori. Det är en ständig kamp om konsumentens uppmärksamhet, så konkurrenterna är också Netflix och gymmet. Därför gäller det att skapa marknadsföring som är intressant och relevant för mottagaren.

Konsumenten handlar omedvetet
Majoriteten av konsumenterna är inte lojala kunder som har en stark preferens för ett visst varumärke. De flesta köp sker spontant inne i butiken. Då gäller det att i förväg ha påverkat kunden att välja just ditt varumärke, detta genom att tidigt exponera kunden för varumärket och dess värderingar. Så att kunden i affären kan välja ditt varumärke, omedvetet medveten om att just ditt varumärke är det bästa.

Facebook
Twitter
LinkedIn