Säg hej till vår nya content producer

Robin Holmberg

Robin, som praktiserade hos oss våren 2021, är en nybakad strategisk kommunikatör från universitetet. Han är inte den första praktikanten som får förnyat förtroende i form av en anställning, men den första med titeln content producer. Mycket spännande, tycker vi! I denna intervju får ni veta mer om Robins ansvarsområden, vad som inspirerar honom och varför han trivs som fisken i vattnet inom kommunikation och marknadsföring.

Varmt välkommen till oss! Eftersom du är ny i branschen är vi såklart nyfikna på hur det känns att börja jobba.

  • Det känns faktiskt som en naturlig förlängning av praktiken, där jag fick mycket förtroende. Skillnaden är att jag har mer ansvar nu och håller i fler projekt. Men övergången har varit ganska mjuk hittills, så det flyter på bra.

Vad gör en content producer? 

  • Det är en väldigt bred titel. Men att se till att företagen håller sig relevanta i det digitala landskapet, skulle man kunna sammanfatta det. I mångt och mycket är jag en digital skribent som gärna använder statistik och analysverktyg för att skapa synlighet och relevans. Ofta utgår jag från kreatörernas idéer och hittar vägar som funkar bra digitalt. Text och grafik ska ju samspela på olika plattformar. CPC, SEO och SEM är exempel på förkortningar som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad brukar inspirera dig? 

  • Passionerade människor som är duktiga på det de gör. Det är lätt att ryckas med av det. Bra reklam är underbart, där man märker att det finns en tanke bakom. Dålig reklam är förkastligt. I viss mån kan jag även bli inspirerad av datorspel. Det är ett sätt för mig att hitta energi. Jag gillar framför allt gamla spel, som folk har gjort modifikationer av genom åren. Fantastiskt att se hur gammal mjukvara kan åldras likt ett fint vin trots att det egentligen strider mot sakens natur. Musik är en annan inspirationskälla. På jobbet blir det en hel del ambient musik, annars ofta metal eller lo-fi.

Varför är det viktigt med bra kommunikation?

  • Vissa tror att en bra produkt talar för sig själv. Men det tror inte jag. Det krävs även bra reklam. Inte minst med tanke på det brusiga informationssamhälle vi har i dag. Man måste vara kort, koncis och förmedla sitt budskap så smart som möjligt eftersom uppmärksamhetsspannet är kortare än någonsin. Det ligger en hel del jobb bakom att göra något lättsmält och samtidigt träffsäkert. Man kan inte bara överösa folk med information och hoppas att det fastnar.

Sett till vår bransch, vilken skillnad kan vi göra? 

  • Läkemedelskommunikation är ofta komplex. Vårt uppdrag är att göra det hela lite mer lättsmält. Att ta ut bra grejer från bruset och in i rampljuset.

Namn: Robin Holmberg
Före Relevans: Kandidatexamen i strategisk kommunikation från Lunds universitet, en tredjedels sjuksköterskeutbildning från Mittuniversitetet i Sundsvall och lite olika jobb däremellan
Favoritmedicin: Smärtstillande
Favoritord: Husfrid
Favoritappar på datorn: Google Chrome, Spotify, Illustrator, Photoshop

Facebook
Twitter
LinkedIn