Säg hej till Niklas!

Niklas

Under våren har vi haft ett nytt ansikte här på kontoret. Vi presenterar Niklas, en student från Halmstad som kom till oss för att spetsa sina kunskaper inom marknadsföring. Så här några veckor senare bad vi honom att berätta lite om sig själv och sin tid på Relevans.

Vad är det du pluggar, och varför?
Jag pluggar internationella marknadsföringsprogrammet på Halmstad Högskola, vilket egentligen är en ekonomiutbildning i grund och botten. Jag valde den utbildningen eftersom ekonomidelen ger en stabil grund att stå på, samtidigt som man blir en hejare på det mesta inom marknadsföring.

Intressant! Vad kan du jobba med efteråt?
Eftersom jag får en kandidat i företagsekonomi blir jag behörig för en del olika tjänster. Som ekonom kan man bland annat jobba som revisor, banktjänsteman eller säljare. Men för min del är det framför allt marknadsföringshållet som är intressant och där är det bara ens egna ambitioner som sätter stopp för vad man kan göra. Jag kan bland annat bli marknadskonsult, brand manager, customer success manager, marknadskommunikatör eller digital marknadsförare.

Varför sökte du dig till just Relevans?
Redan innan jag började söka praktikplats var jag intresserad av att testa arbeta på en byrå. Jag hittade Relevans när jag sökte runt i Helsingborgstrakten och fastnade för hälsonischen eftersom jag alltid haft ett stort intresse och respekt för vården.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
Att få chansen att använda allt jag lärt mig från plugget i en verklighetskontext. Jag vill utvecklas och göra mig mer redo för arbetslivet genom att testa på flera olika arbetsuppgifter så jag får ett bättre hum om vad jag kan tänka mig arbeta mer med i framtiden.

Vad har varit det bästa med praktiken så här långt?
Eftersom Relevans är en fullservicebyrå med inte allt för många anställda har det funnits möjlighet att testa på en mängd olika arbetsuppgifter. Jag har fått möjlighet att fördjupa mig i de områden som jag är mest intresserad av. Sen är såklart alla på kontoret riktigt hyggliga, vilket bidrar till en härlig arbetsatmosfär. Att börja varje morgon med en riktigt god frukostfralla är självklart ett plus med.

Kan du ge några exempel på vad du lärt dig?
Bland annat hur man annonserar med Google Ads och på sociala medier. Hur man strategiskt planerar och utför en kampanj. Jag har fått lära mig grunderna i flera av Adobe-programmen och har även fått utveckla mitt skrivande en hel del.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?
Ingenting är satt i sten. Jag är öppen för lite allt möjligt. Jag kan absolut tänka mig att arbeta på en byrå i framtiden. Eller nästa steg är kanske att testa på en marknadsavdelning? Det viktigaste är att jag hamnar hos en arbetsgivare där jag får möjligheten att utvecklas och förhoppningsvis får ha det lika trevligt som jag haft det här på Relevans.

Favoritmedicin: Alvedon har alltid varit en trogen vän.
Digitala favoriter: Hur överlevde man ens innan Google?
Oanad talang: Jag har faktiskt aldrig varit magsjuk! Så om du har någon gammal matlåda hemma som du inte vågar äta, hit me up.
Favoritkaraktär från valfri film: Forrest Gump är en svårslagen favorit.

Facebook
Twitter
LinkedIn