Säg hej till Le!

Ly Lam Le

För lite mer än ett halvår sedan kom Le till Relevans som praktikant. Efter att ha gjort sig oumbärlig i webbhörnan var saken klar – Le kunde omöjligt lämna oss när praktikperioden var över. Nu är han en del av styrkan och Relevans har blivit med webbutvecklare. Säg grattis till oss och hej till Le!

Les yrkeskarriär började i restaurangvärlden, men vid sidan av jobbet växte sig en nyfikenhet för webben, kodning och programmering allt starkare. Man kan säga att hans intresse har funnits ungefär lika länge som internet. Han skapade sin allra första hemsida redan år 2000 – en sajt som faktiskt fortfarande lever vidare i ett arkiv med några av internets första skapelser.

Efter år av eget tragglande vid tangentbordet bestämde sig Le för ett karriärsbyte och hoppade på en utbildning. I samma veva satte han ihop en webbshop för nagelvårdsprodukter och började skapa företagssidor åt vänner och bekanta. Efter att ha drivit eget i några år hamnade Le till sist på Yrkeshögskolan i Malmö, där han två år senare examinerades som webbutvecklare. Trots att Le till stor del är självlärd påpekar han vikten av en utbildning:

– Om man gillar programmering vet man att de flesta svaren går att lösa på egen hand med internet som stöd. Men då lär man sig inte grunderna och går miste om viktiga helheter och dom behöver man kunna för att arbeta med det här.

Det händer att Le gör andra saker än att sitta framför datorn, men han erkänner ändå att 90 % av hans vakna tid spenderas framför skärmen. På sin fritid läser han helst om programmering och går internetkurser som hjälper honom att fortsätta utvecklas.

– Det här jobbet är som roligast när man får skapa en helt ny sida och ta fram allt från grunden. Jag gillar att visa mina sidor för andra och berätta att jag har gjort varje liten funktion på egen hand. Man måste få skryta lite.

Le har redan gjort flera sidor åt Relevans kunder, som Sobi och ReFermin för att nämna några.

Namn: Lam Le Ly
Ålder: 40
Före Relevans: Utbildningar i programmering och webbdesign.
Favoritmedicin: Ipren, det fungerar i nästan alla lägen.
Internetfavorit: CodePen, en plattform för den som vill testa och samla sina programmeringar. 

Facebook
Twitter
LinkedIn