Säg hej till Jonatan Arvidsson

Jonatan Arvidsson

En motion design-intresserad student och vår praktikant för våren. Här berättar han mer om sig själv, sin utbildning och vad han fått lära sig under sin praktik hos oss.

Vad är det du pluggar, och varför?
Jag läser mitt första år på utbildningen Digital Content Designer på Medieinstitutet i Göteborg. Jag valde utbildningen för att jag länge varit intresserad av både film, design och allt relaterat till det och kände att den kunde ge mig lite av allt. Programmet är en yrkesutbildning på två år och innehåller mycket praktik, vilket passade mig perfekt.

Vad kan du jobba med efteråt?
Programmet och kurserna vi läser är ganska breda så man kan jobba med allt från t.ex. motion design till webbdesign och mycket annat. I nuläget tror jag att jag mer kommer rikta in mig på motion design, eller något i närheten i alla fall.

Varför sökte du dig till just Relevans?
Jag hittade Relevans när jag kollade runt på olika byråer i Helsingborgsområdet och fastnade för er speciella nisch som jag tycker var väldigt intressant. Antalet anställda kändes precis lagom många, vilket passade mig perfekt.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
Jag vill framförallt testa mina kunskaper jag fått lära mig i skolan, och prova på hur det är att jobba med det ”på riktigt”. Samtidigt vill jag lära mig och testa på massor av nya saker som jag inte gjort tidigare och som jag kan ha nytta av i framtiden.

Vad är det bästa med praktiken så här långt?
Det bästa med praktiken har varit alla härliga människor som jag fått chansen att träffa, både på Relevans och på andra byråer som det finns ett samarbete med. Ska inte heller sticka under stolen med att frukosten varje morgon eller godiset på torsdagar också ligger högt upp på listan.

Kan du ge exempel på något nytt som du har lärt dig?
Jag har redan lärt mig massor på mina snart 5 veckor, men framförallt en så enkel sak som hur allt fungerar på en byrå. Mycket nya tips och trix i After Effects, WordPress, hur man använder Google Ads på rätt sätt och hur det går till bakom kameran på en reklaminspelning.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?
Jag tycker inte om att planera för mycket, så någon klar framtidsplan har jag tyvärr inte. Först ska jag göra klart mitt sista år i skolan, efter de hoppas jag att det blir jobb på någon byrå där jag får vara kreativ och göra det jag tycker är kul.

Namn: Jonatan Arvidsson 

Favoritmedicin: Allt som hjälper mot allergi är en favorit.

Digitala favoriter: After Effects är absoluta favoriten, men jag håller alla Adobe-program ganska högt.

Oanad talang: Jag steker väldigt goda pannkakor.

Favoritkaraktär från valfri film: Är dålig på att kolla film, så slår till med Thomas Shelby i serien Peaky Blinders istället.

Facebook
Twitter
LinkedIn