Säg hej till höstens praktikantstyrka!

Praktikanter

Under hösten har Relevans-kontoret fått sällskap av tre praktikanter. Alla från olika utbildningar, med olika yrken i sikte. Men vad gör egentligen en grafisk formgivare och hur bestämmer man sig för att börja plugga webbutveckling? Här nedan har vi låtit samtliga svara på några snabba frågor om sin praktik och vad som lockat dem till reklam- och kommunikationsbranschen.

Är du eller någon du känner intresserad av en praktikplats hos oss? Skicka iväg en ansökan till hej@relevans.net!

David

Vad läser du, och varför?
Jag läser Medieproduktion och Processdesign på Malmö Universitet. Jag valde denna utbildning då jag tyckte de lät väldigt intressant med grafisk formgivning för bland annat layout och tryck. Under min tid på utbildningen har intresset dock mer vänt sig mot digitalt skapande såsom utveckling och design för webbsidor.

Vad vill du få ut av din tid här på Relevans?
På min tid på Relevans vill jag utveckla min kunskaper kring webbdesign och utveckling av webbplatser, få ett snabbare fltt i mitt utvecklande och få en större inblick hur arbetet går till i praktiken.

Vad kan en webbdesigner jobba med?
Min utbildning har varit ganska bred och vi har under studietiden fått lära oss massor om allt möjligt inom media. Jag har dock ställt in mitt fokus mot webben och som frontend-utvecklare kan man framförallt arbeta med skapande och utvecklandet av webbsidor.

Vad gjorde du före Relevans?
Före Relevans gjorde jag min kandidatuppsats för programmet och läste en kurs som hette webbteknik för ingenjörer.

Din favoritmedicin?
Treo efter en lång dag i replokalen med bandet, speciellt gångerna då man glömt öronproppar.

Digitala favoriter?
Spotify och för inspiration för webbdesign awwwards.com eller dribble.com

Helena

Vad läser du, och varför?
Jag läser till Content Manager på Malmö Yrkeshögskola. Ett starkt kreativt driv med mycket idéer gjorde att jag i början på året valde att göra en karriärsändring. Att få möjligheten att skapa något, som ger mening (för mig och andra), kunna påverka och se resultatet av sina idéer, kommunicera och använda skrivandet gjorde att jag fattade tycke för denna utbildning.

Vad vill du få ut av din tid här på Relevans?
Få insikt i en kommunikationsbyrås roll, vara med i strategiarbetet hur vi jobbar med en kund – från brief till färdig kampanj, och all produktion däremellan. Få ökad kunskap i digitala medier, gärna få in en del kreativt arbete och mediaproduktion. Omsätta kunskaper till verklighet.

Vad kan en Content Manager jobba med?
En Content Manager (”innehållsansvarig”) är i princip en projektledare inom digitala medier.  Det handlar om att jobba med ett företags informationsflöde genom nya digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser. Du behöver vara en duktig skribent/kreatör, kommunikatör, förstå försäljning, psykologi, marknadsföring och hur man bygger varumärke. Många startar eget – något som även tilltalar mig.

Vad gjorde du före Relevans?
Jag var Regionchef/KAM på generalagenten Mercedes-Benz Sverige. Sedan januari 2019 har jag läst kurserna Mediaproduktion och Marknadskommunikation på Content Manager utbildningen.

Din favoritmedicin?
Alvedon. Smart tablett som otroligt nog hittar rätt oavsett var det onda sitter.

Digitala favoriter?
Just nu lockar webbrowser pluginet Muzli av InVision. Är riktigt intressant för de kreativa eller bara nyfikna! https://muz.li/

 

Stefan

Vad läser du, och varför?
Jag läser Grafisk Design på Malmö Universitet. Det gör jag för att jag alltid varit intresserad av bildskapande och kommunikation. Jag satsar på att jobba som grafisk formgivare efter utbildningen.

Vad vill du få ut av din tid här på Relevans?
Jag vill få mer arbetslivserfarenhet och lära mig hur en reklambyrå fungerar i praktiken. Det är roligt att få vara med och hjälpa till med skarpa projekt.

Vad kan en grafisk formgivare arbeta med?
Kommunikation via bilder. Man är med och skapar logotyper, broschyrer, produktförpackningar och grafiska profiler för att nämna några exempel.

Vad gjorde du före Relevans?
Jag har läst tre terminer historia på Lunds Universitet.

Din favoritmedicin?
Novalucol. Den både hjälper mot halsbränna och smakar gott.

Digitala favoriter?
Adobe programmen är svåra att klara sig utan.

Facebook
Twitter
LinkedIn