Säg hej till Christer!

ChristerI ett helt halvår har vi äran att låna reklamstudenten Christer från Hyper Island, som nu gör sin praktik hos oss. Välkommen, Christer Kolflaath!

Christer är född i Norge, har bott i bland annat Uppsala och ägnat ett år åt college-studier i USA. Under sin utomlandsvistelse inkluderade han kurser som konst och design till sina studier, och fick så småningom upp ögonen för en framtid inom reklamvärlden. Det ledde honom vidare till Karlskrona och den kreativa skolan Hyper Island. Där läser han nu sin sista termin på den två-åriga linjen Digital Media Creative. Hela vårterminen ägnar klassen åt praktik, i Christers fall här hos oss på Relevans.

I sann reklamskolanda slår man på Hyper Island ihop grupper av elever som arbetar likt en reklambyrå, för att tillsammans lösa olika briefer och uppgifter. Digital Media Creative är en linje som tillåter studenterna själva att välja sin roll i arbetsgruppen. Ett nära samarbete i kombination med eget ansvar står det vill säga ständigt på schemat under de långa skoldagarna. Christer berättar att skolan inte har några traditionella lärarroller, utan att undervisningen hålls av olika yrkesverksamma föreläsare och mentorer – någonting som gör att skolan alltid är ett med samtiden.

– Vilken roll i arbetsgruppen tar du?
– När jag började på Hyper var min plan att bli designer, eftersom jag tidigare har ritat och målat mycket. Men när jag började jobba med kommunikation på daglig basis i skolan märkte jag hur jag drog mig mer och mer åt det strategiska hållet. Dels för att det är roligt, men också för att jag såg en potential i just strategin att positivt påverka företag och hur man gör reklam idag. Jag tycker det är väldigt intressant att analysera ett företag och vilken känsla de förmedlar, för att sedan förvandla det till passande kommunikation.

– Vad tycker du än så länge är den största skillnaden på skolan och byråvärlden?
– Den största skillnaden är nog tempot. I skolan gör vi en uppgift i taget, och samtliga i gruppen har full fokus på det uppdraget från början till slut. Här är det mer effektivt och alla har hela tiden flera olika bollar i luften. Och så är det fint att se att den roliga stämningen vi har i skolan även finns i arbetslivet.

Namn: Christer Kolflaath
Ålder: 26
Favoritreklam: Kampanjen ”Do it for Denmark” för Spies (danska Ving) av byrån Robert/Boisen är kul!
Favoritmedicin: Mycket sömn och en kram från flickvännen

Facebook
Twitter
LinkedIn