Säg hej till vårens praktikanter!

Säg hej till Carl Fredrik

De senaste månaderna har vi fått praktikanthjälp från olika utbildningar i närområdet. Enligt oss är praktik en viktig förberedande del inför ett arbetsliv i reklam- och kommunikationsbranschen. När vi välkomnar studenter till oss är vår målsättning alltid att både vi och praktikanten själv ska ha nytta av sin tid hos oss; en relevant utbildning är därför naturligtvis ett krav. Känner du någon som borde söka praktik hos oss? Hälsa hen att säga hej@relevans.net!

Den här gruppbilden passade vi på att knäppa veckan då majoriteten av vårens styrka var på plats; några tackades av och ett nytt ansikte välkomnades. Carl Fredrik studerar sista terminen på Språkvetarprogrammet, Halmstad Högskola. Fyra veckors intensiv praktik på Relevans får knyta ihop säcken. Varmt välkommen Carl Fredrik!


Säg hej till Carl Fredrik

Carl FredikVad vill du få ut av din tid här på Relevans?
– Jag har tre års språkvetenskap i bagaget – med allt vad det innebär – som jag nu ser fram emot att äntligen få omsätta i praktiken. Jag avslutade precis en kurs i lingvistisk marknadsföring och tanken var att jag efter denna kurs skulle fortsätta djupdyka i reklamens värld vilket jag nu verkligen får möjlighet att göra!

Vad kan en språkvetare jobba med?
– Språkvetarprogrammet på Halmstad Högskola har gett mig verktyg i att skriva texter inom olika genrer och för olika mottagare. Jag har fått läsa kurser inom bl.a. allmän språkvetenskap, språkhistoria och textbearbetning. En språkvetare kan t.ex. arbeta med klarspråk på myndigheter så att texter blir lättförståeliga för allmänheten. Andra yrken kan t.ex. vara skribent, kulturjournalist, copywriter, korrekturläsare, transkriberare etc. En språkvetare kan arbeta inom det mesta som rör text och kommunikation.

Förutom arbete med ett internt språktipsdokument och redaktionellt arbete i sociala medier, har Carl Fredrik hittills även arbetat med textinnehållet i vårt senaste nyhetsbrev. Vi tackar Halmstad Högskola för lånet!

Namn: Carl Fredrik Reslow
Ålder: 28
Favoritmedicin: Försöker följa devisen ”ett äpple om dagen håller doktorn borta”. Annars intas D-vitamin flitigt under vinterhalvåret.
Favoritord: Rhododendron

Facebook
Twitter
LinkedIn