Säg hej till Alexandra

Alexandra Pop

Nytt år och ny stjärnpraktikant. Alexandra som pluggar Medieproduktion med inriktning på digitala medier och programmering på MAH kommer glänsa hos oss hela våren.

Innan jul tackade vi av och lyckönskade vår tidigare praktikant Elin som gått vidare till marknadsjobb inom möbelbranschen. På nya jobbet fick Elin via kollegor nys om att det fanns en ivrig student på Medieproduktionsprogrammet på Malmö Högskola som behövde praktikplats på byrå. Sagt och gjort, samtalet till Relevans ringdes, möte bokades och här är vi nu.

Hittills har Alexandra designat två kampanjsidor, tagit fram sitemaps, redigerat bilder och hunnit med lite kodning mellan varven. Med tanke på att hon precis påbörjat sin fjärde vecka är det snabbt marscherat. Det blir mycket digitalt även framöver då både plugg och intresse gett Alexandra bred kunskap kring digitala medier – från digital design till både back- och frontend-programmering.

– Jag har länge varit intresserad av och nyfiken på hur reklamens påverkan och budskap kan tas ut i en digital miljö. I Rumänien, där jag kommer från, finns faktiskt tv-program där man bara diskuterar reklam, bra som dålig. Det fick tidigt upp mitt intresse för hela grejen med marknadskommunikation.

Coolt, ett sådant program skulle vi gärna se i svenska tv-tablån! Berätta vad du vill få ut av din tid hos Relevans.
– Jag vill först och främst testa mina kunskaper. Samtidigt som jag ser fram emot att lära mig massor med nya saker och bli ännu bättre på programmen. Dessutom ska man inte underskatta det man lär sig när man inte sitter vid skärmen. Jag har redan fått en helt annan och djupare förståelse för hur de dagliga processerna funkar. Och vem vet, kanske kan jag även lära byrån något!

Namn: Alexandra Pop. Och jo, Pop är ett riktigt efternamn. Betyder typ präst och är ett ganska vanligt rumänskt efternamn.
Ålder: 25
Favoritmedicin: En kopp te, som ger en lugn stund med tid att reflektera och varva ner.
Digitala favoriter: Adobe Lightroom: Bra för snabbredigering av bilder, perfekt för en hobbyfotograf som mig. LetGo-appen: En modern Blocket-utmanare. Snygg och smart. Creative monkeyz: Inspirerande om kultur, film och formgivning – på rumänska.

Facebook
Twitter
LinkedIn